Ako ste ikada s društvom dogovarali pečenje janjca, onda ste se sigurno susreli i s problemom - kako staviti janjca na ražanj! Nije najkompliciranija stvar na svijetu, ali ako to nikada niti jedan član društva nije radio, može biti jako zeznuto i može značiti da upropastite sav trud zbog toga što ste loše janjca postavili na ražanj i loše ispekli meso.

Zato smo mi otišli u restoran Hrašće, vlasnika Blage Bagarića, za koji mnogi u Zagrebu i šire govore kako ima najbolju janjetinu u metropoli. Nismo jeli na svim poznatim zagrebačkim janjećim punktovima, ali moramo potvrditi kako je u Hrašću janjetina sočna, slatka i mirisna, a kožica hrskava.

Savršeno je pečena, a za sve to je zaslužan Mijo Kljajić koji je u životu okrenuo na tisuće janjaca. "Za mene je ovo igra, a ne rad. Zato je janjac najbolje ispečen i najslađi kad ga peku u društvu jer se oni svi igraju i tada meso bude savršeno ispečeno", otkrio nam je Mijo tajnu dobre janjetine, a kako staviti janjca na ražanj, pogledajte u videu za koji smo sigurni kako će vam dobro doći u nekoj kućici ili na nekoj livadi kad od vas deset krene svatko sa svojom filozofijom o tome kako je janjca najbolje staviti na ražanj kako bi meso bilo pečeno baš kako treba.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju