Adrenalinski ovisnici imaju razloga za osmijeh od uha do uha jer je u Španjolskoj otvoren novi zabavni park naziva Ferrari Land. Ono što park obećava i što je vidljivo iz imena, svakako je brzina, pa nije ni čudo da se najbrži vlak smrti u Europi smjestio upravo ovdje.

Park je otvoren 7. travnja, a zapravo se radi o proširenju postojećeg, nadaleko poznate Port Aventure. Jednodnevna karta za odrasle stoji visokih 60 eura, a ona garantira ulaz u oba parka. Ukoliko imate vremena i mogućnosti, znatno se više isplati ostati dva dana, jer je ta opcija tek 10 eura skuplja.

Strašni vlak smrti, koji izgleda popout Ferrarijevog bolida, najveća je atrakcija Ferrari Landa. Naime, brzina koju postiže je zastrašujuća, pa tako od 0 do 180 kilometara na sat stižete za samo 5 sekundi! Tu brzinu postižete kad vas vlak podigne na 112 metara visine, a potom pusti dolje...

Vožnju rollercoasterom testirao je čak i Ferrarijev testni vozač Marc Gene, koji je priznao kako mu je lakše sjesti za upravljač formule.

Naravno, vlak smrti nije jedina atrakcija u Ferrari Landu. Ovdje se nalazi i trkača staza, dva simulatora vožnje Formule 1 te toranj visine 55 metara s kojeg možete osjetiti kako izgleda slobodan pad.

Za one željne povijesti, u parku je napravljena "mala Italija", u kojoj možete razgledati neke od najpoznatijih talijanskih građevina, kao što su Koloseum, operna kuća La Scala i firentinska Palazzo Vecchio. Okolo su i talijanski restorani, pa nećete ostati uskraćeni za špagete.

Tako da, ako vas put nanese u Barcelonu, uzmite automobil i vozite sat vremena prema jugu. Ferrari Land neće vas razočarati, a ako niste ljubitelji Ferrarija, za uživanje vam ostaje i kompletna Port Aventura.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju