Puno ste na mobitelu, tipkate non stop, pričate dulje nego nekoć Castro, pa nije ni čudo da vam se mobitel isprazni. U svakom kafiću ukoliko ljubazno zamolite moći ćete ga napuniti besplatno, no jedan bečki kafić odlučio je stati na kraj toj "tradiciji"...



Turisti znaju reći kako nije rijetkost u glavnom gradu Austrije naići na namrgođene konobare, no naći kafić koji naplaćuje punjenje mobitela čini se kao posve novi trend!

Umorna od turista koji u kafić pristižu i odmah traže priključak za punjenje mobitela, vlasnica Terrassencafea u slavnoj zgradi Hundertwasserhaus, toj je praksi odlučila stati na kraj, pa ukoliko ovdje odlučiti puniti svoj mobitel, to će vas zadovoljstvo stajati 1 euro.

"Turisti stalno traže struju, struju i struju. Oprostite, ali tko će meni platiti za to?", izjavila je Galina Pokorny koja vodi kafić unutar jedne od najljepših, ne samo bečkih, već bi se usudili reći i europskih zgrada.



Ipak, mušterije koje pune mobitel kraće od 15 minuta neće morati platiti ništa, a vlasnica objašnjava kako se na ovaj potez odlučila iz razloga što ljudi samo dolaze i bez pardona pune svoje uređaje. Galina smatra kako ne postoji ništa "za džabe" pa je jasno kako je ovaj način punjenja mobitela prilično ljuti.

Također, naknada za punjenje ne odnosi se samo na mobitele, već i na tablete i laptope.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju