Ukoliko tragate za novim iskustvima a ujedno vas je i nemoguće prestrašiti, onda je soba udaljena osam kilometara od londonskog aerodroma Stansted (omiljeni aerodrom niskobudžetnih aviokompanija) koju možete bukirati putem Airbnba pravi odabir za vas.

„Ukleta soba“ samo je jedna od trinaest eksperimentalnih tematskih soba u smještaju Talliston House & Gardens, a zašto je baš ova ukleta – saznajte u nastavku priče.

Kuću je 1990. godine kupio pisac John Trevillian, te ju je punih 25 godina renovirao iz temelja. Svaka soba je doslovno porušena do cigle, ponovno izgrađena i opremljena, a veliki naglasak autor je stavio na uređenje, pa je kuća ukrašena sa 1925 predmeta koji su nabavljeni iz 27 različitih zemalja.

Ukoliko ste zaljubljenik u arhitekturu i Netflix, kuću ste mogli vidjeti i u njihovom showu Amazing Interiors. U kući danas žive John i njegov partner Marcus, a a popularnosti govori i činjenica kako su mnogi ljudi financijski pomogli vlasniku, pokrenuli crowfounding kampanju, a sve s namjerom da se kuća ne proda.

Najpopularnija soba u kući nosi naziv „ukleta“ jer oživljava tužni slučaj iz 1911. godine. Tad je prema legendi u sobi preminuo škotski dječak, a ona se danas iznajmljuje prepuna dječjih knjiga i igračaka iz tog vremena. Vlasnik kuće dodaje kako oni koji ovdje ostaju obično osjete neobjašnjive mirise i zvukove. „Nije za one slabijeg srca“ – dodaje.

Ukleta soba Ukleta soba (Foto: Getty Images)

Ipak, oni koji ne žele iskušavati sreću s ukletom, na raspolaganju imaju i druge sobe. Tako da su tu još soba zrcala, soba snova i promatračnica. Također, gostima je na raspolaganju i „vudu kuhinja“ koja podsjeća na nekadašnje kuhinje u New Orleansu, te je prepuna predmeta koji asociraju na vudu rituale.

U svakom slučaju, ako vam se boravi u ukletoj sobi, rezervirajte svoje mjesto ovdje, a sve informacije o kući potražite na sljedećem linku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju