Tikvice su izvrsna ljetna namirnica koja se može pripremati na različite načine. Možete ih ispohati, narezati na trakice i koristiti umjesto tjestenine, dodavati u salate i variva ili od njih napraviti kremastu juhu.

S obzirom na to da više od 90 posto tikvice čini voda, riječ je o dijetalnoj namirnici koja će dodatno hidratizirati organizam i nakon koje vam neće biti vruće. Pripremite li je na pari, zadržat će i većinu svojih hranjivih nutrijenata, kao što su vitamini B i C te kalij i mangan.

Da biste napravili ukusnu i kremastu juhu od tikvica, ne treba vam puno vremena ni sastojaka.

Sastojci za juhu od tikvica:
4 srednje velike tikvice
1 veliki luk
2 češnjaka
1 žlica maslinova ulja
sol i papar po želji

Priprema:
1. Operite tikvice, narežite ih na veće kolutiće (s korom) i stavite kuhati na pari zajedno s očišćenim i nasjeckanim lukom desetak minuta.

2. Ohladite povrće pa ga stavite u blender s nasjeckanim češnjakom, maslinovim uljem, soli i paprom. Blendajte dok ne dobijete gustu juhu.

3. Poslužite s tostiranim kruhom po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju