U sablasnom krajoliku namibijske Obale kostura, gdje pješčane dine nošene vjetrovima plešu u opustošenom krajoliku i dotiču dijelove olupina pronaći ćete Shipwreck Lodge, luksuzni hotel koji unosi život pustinjskoj regiji. Smještaj za avanturiste i moderne istraživače vrata je otvorio prije dva mjeseca u nacionalnom parku s najmanje posjetitelja na svijetu.

Sastoji se od osam dvokrevetnih kućica i dva obiteljska šatora. Hotel je osmišljen tako da se savršeno uklapa u okoliš. Svaka kućica je smještena na povišenoj platformi i svojim dizajnom drvenog brodskog trupa predstavlja spektakularni prizor. Namibijska arhitektica Nina Maritz i dizajnerica interijera Melanie van der Merwe koristili su održive materijale u svakom aspektu dizajna i konstrukcije.

Svaka kućica ima okrugle prozore poput brodskih, obložena je solarnom pločom i dekorirana recikliranim drvetom, užadi, lanom i pamukom. Peć na drva i deke od eko krzna na raspolaganju su kad se spuste temperature i zavlada hladna struja

Interijer Interijer (Foto: Shipwreck Lodge)

Obala je dobila ime po nasukanim kitovim kostima koja pokrivaju obalu, podsjetnik na kitolov koji ondje nije izumro, kao i zbog tisuća olupina nasukanih na obali. Sablasnom ugođaju pridonosi gusta magla koja dolazi s oceana, a naziva se "cassimbo".

> Neotkrivena misterija stara 800 godina: Gdje je grobnica Džingis-kana?

Naziv Obala kostura ponekad se koristi za opisivanje cijelog obalnog dijela pustinje Namib. Bušmani iz Namibije zovu ovu regiju "Zemlja koju je bog napravio u ljutnji", dok su je portugalski mornari nazvali "Vrata pakla". Sjeverni dio obale veličine 16 tisuća četvornih kilometara proglašen je nacionalnim parkom, od rijeke Ugab do Cunene.