U sablasnom krajoliku namibijske Obale kostura, gdje pješčane dine nošene vjetrovima plešu u opustošenom krajoliku i dotiču dijelove olupina pronaći ćete Shipwreck Lodge, luksuzni hotel koji unosi život pustinjskoj regiji. Smještaj za avanturiste i moderne istraživače vrata je otvorio prije dva mjeseca u nacionalnom parku s najmanje posjetitelja na svijetu.

Sastoji se od osam dvokrevetnih kućica i dva obiteljska šatora. Hotel je osmišljen tako da se savršeno uklapa u okoliš. Svaka kućica je smještena na povišenoj platformi i svojim dizajnom drvenog brodskog trupa predstavlja spektakularni prizor. Namibijska arhitektica Nina Maritz i dizajnerica interijera Melanie van der Merwe koristili su održive materijale u svakom aspektu dizajna i konstrukcije.

Svaka kućica ima okrugle prozore poput brodskih, obložena je solarnom pločom i dekorirana recikliranim drvetom, užadi, lanom i pamukom. Peć na drva i deke od eko krzna na raspolaganju su kad se spuste temperature i zavlada hladna struja

Interijer Interijer (Foto: Shipwreck Lodge)

Obala je dobila ime po nasukanim kitovim kostima koja pokrivaju obalu, podsjetnik na kitolov koji ondje nije izumro, kao i zbog tisuća olupina nasukanih na obali. Sablasnom ugođaju pridonosi gusta magla koja dolazi s oceana, a naziva se "cassimbo".

> Neotkrivena misterija stara 800 godina: Gdje je grobnica Džingis-kana?

Naziv Obala kostura ponekad se koristi za opisivanje cijelog obalnog dijela pustinje Namib. Bušmani iz Namibije zovu ovu regiju "Zemlja koju je bog napravio u ljutnji", dok su je portugalski mornari nazvali "Vrata pakla". Sjeverni dio obale veličine 16 tisuća četvornih kilometara proglašen je nacionalnim parkom, od rijeke Ugab do Cunene.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju