Kad je riječ o novim tehnologijama i inovacijama Japan je oduvijek bio svjetski broj jedan. Zadnja stvar koja govori u prilog tome je pripremanje sushija, najpoznatijeg japanskog jela – na do sad neviđen način.

Kako prenosi Lonely Planet, tokijski startup Open Meals prije nekog vremena predstavio je svoj glavni projekt - restoran naziva Sushi Singularity, koji će posluživati posve personalizirani sushi na temelju kupčevih zdravstvenih i biometrijskih podataka.

"Svijet sushija ulazi u novu eru“ – objašnjavaju iz tvrtke na svojoj web stranici. „To se čini pomoću tehnologija, znanstvenih materijala, struktura i metoda kuhanja“.

Cijeli projekt je zapravo zamišljen kao totalna revolucija u pripremi hrane koja prolazi kroz tri glavna dijela – stroj za proizvodnju hrane opremljen tehnologijom poput 3D printera, operativni sustav za hranu koji će podatke dijeliti diljem svijeta i zdravstvena identifikacija koja će pomoći pri tome da svaki klijent dobije savršeni personalizirani sushi.

No, kako doznati sve ove podatke od gosta? Jednostavno, restoran planira prikupiti uzorke sline, urina i stolice iz kojih se može iščitati zdravstveno stanje na temelju kojeg bi se potom isprintao idealni sushi. Restoran će vam prije dolaska javiti što mu je potrebno, a kad vi pošaljete uzorke za vas će isprintati hranu koja odgovara – baš vama.

 

 

Ukoliko sve bude išlo po planu, Sushi Singularity otvorit će se u glavnom gradu Japana iduće godine, a uvjerni smo kako zainteresiranih za biometrijski 3D sushi neće nedostajati.

Kako projekt napreduje, možete pratiti na službenoj stranici

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju