Vinski maraton u Zmajevcu,
11. po redu, održava se 1. listopada 2016. u organizaciji KUD-a József Attila i Udruge za njegovanje običaja Mađara Surduk iz Zmajevca.

Od svega 40 natjecatelja 2005., u 10 godina maraton je porastao na njih 1100 te više tisuća posjetitelja, koji, kao i prijašnjih, i ove godine mogu obići sve otvorene podrume i uživati u bogatoj eno i gastro ponudi.

Cilj Vinskog maratona je posjetitelje upoznati s ovim malim mjestom, običajima i turističkom ponudom, ali i nezaobilaznim vinskim cestama, kao i lokalnim proizvođačima, čije će rukotvorine, poput suvenira, svoje mjesto naći i u ponudi sajma koji se održava u sklopu manifestacije.

Maraton počinje u 14, a predviđeni završetak je 18 sati, nakon čega slijedi zabavna večer. Goste će zabavljati tamburaški sastavi i bendovi s mađarskim pjesmama. Našim posjetiteljima preporučujemo da zabavu nastave u podrumima i u šatorima, a živa glazba i vrhunska vina garantirat će dobar provod.



Kako posjetitelji ne bi morali brinuti o sjedanju za volan nakon kapljice i ove godine su organizirani autobusi na relaciji Osijek-Zmajevac-Osijek te Beli Manastir-Karanac-Kneževi Vinogradi-Zmajevac. Cijena povratne karte je 30 kuna.

Kotizacija za Vinski maraton je 80 kuna po osobi, a maratonci će dobiti redni broj, majicu, držač čaša s pečatom grada Zmajevca (iz 1841.godine), čašu, mapu sa označenim podrumima i minimalno 20 bonova. Ukoliko se želite pridružiti ovom zabavnom događaju, rezervirajte svoje mjesto na mail vinskimaraton@gmail.com ili broj mobitela: 097/605-4914.

Prije samog maratona posjetitelji i maratonci mogu obići etno sajam, vidjeti međunarodnu povorku i nastup folkloraša.

Što vas sve očekuje na Vinskom maratonu, pratite na službenim stranicama manifestacije.


 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju