Kad ga jednom napravite, probajte učiniti mali eksperiment. Naime, pitajte prijatelje što misle koje se piće nalazi u ovoj hladnoj slastici. Naime, garantiramo kako nikad neće pogoditi, a sladoled je sa svojim ukusom jako zanimljiv!

Ono što je vrlo važno jest pivo koje ćete upotrijebiti pri ovom receptu. Ono neka svakako bude tamno, a na kraju ćete dobiti okus mliječne čokolade u kombinaciji s nečim neobičnim, ali finim.

Sastojci:
200 g mliječne čokolade
1 šalica mlijeka (250 ml)
½ šalice šećera
Malo soli
4 veća žumanjka
1 šalica slatkog vrhnja
¾ šalice tamnog piva
1 žličica ekstrakta vanilije


Priprema:
Za početak, izlomite čokoladu na komadiće i stavite u lonac sa strane. U posebnoj posudi zagrijte mlijeko, šećer i malo soli na srednjoj temperaturi. Odvojeno umutite žumanjke pa im dodajte mješavinu sa zagrijanim mlijekom, lagano, konstantno miješajući. Sve stavite u drugi lonac pa na srednjoj temperaturi miješajte dok se smjesa ne zgusne.

Zatim smjesu uspite kroz cjediljku u lonac sa čokoladom kako biste dobili finu mješavinu. Zagrijavajte na štednjaku dok se čokolada ne otopi. Kad vidite da je smjesa postala glatka, dodajte i vrhnje za kuhanje, pa pivo i vaniliju. Prelijte cijeli sadržaj u lonac napunjen kockicama leda i miješajte dok se smjesa za sladoled ne ohladi. Nakon toga je u potpunosti ohladite u hladnjaku, rasporedite u čaše i stavite u zamrzivač. Uživajte!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju