Na Biševu se iznenada pojavio pridošlica. U staroj, poludovršenoj kući iznad Mezzo Porta, mještani su primijetili mlađeg muškarca koji je čistio kuću i okućnicu. Na otok je usred zime došao iz Stuttgarta. Rodio se u Slavoniji, a kasnije je u Njemačkoj zajedno sa ženom i tri kćeri stvorio savršen život. A onda je lani, nakon godišnjeg odmora na Visu, odlučio kupiti kuću na Biševu i trajno se preseliti na otok s obitelji.

Sa 45 godina, Sandi je postigao sve postavljene životne ciljeve: stvorio je uspješnu karijeru, imao dobro plaćen posao i obitelj punu ljubavi. A onda se jednoga dana upitao: "Može li današnjem modernom čovjeku smisao života biti i nešto više?“ Tražeći odgovor, udobnost njemačkog velegrada zamijenio je Biševom. Želi dokazati da negdje opet može početi ispočetka, da može osvojiti nepoznatu sredinu i da, unatoč bliskim obiteljskim vezama, neko vrijeme može provesti potpuno sam.

> Hrvatski otok koji polako umire: Svaki tjedan pratite život 13 preostalih stanovnika


Kako bi mogao najbolje osjetiti otok i upoznati njegove stanovnike, kuću je očistio "tek toliko" i usred zime u jednoj od soba postavio kamp. Tako je svoju prvu noć u šatoru u životu proveo na Biševu. Za svoj novi robinzonski život sa sobom je donio sve što mu je potrebno, u kući uredio provizornu kupaonicu i peć, te pripremio ribičku opremu kojom namjerava uloviti svoju prvu ribu.

Sandi se na Biševu prepustio vremenu i otoku. Otok u svakom pridošlici izazove duboke osjećaje i probudi čak i najudaljenija sjećanja. Otok nije samo mjesto, već i stanje duha koje svakome pomogne ili ga jednostavno "prisili" da osjeti svoje granice i uz njihovu pomoć opet nađe put u svoje vlastito središte. Ovdje pogledajte novu epizodu iOtok-a.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju