1. Popij kad netko kaže gol
Ova je igra savršena za druženje s prijateljima kad gledate televizijski prijenos nekog važnog događanja, ili prisustvujete svečanoj večeri s mnogo službene govorancije. Pravila su jednostavna: prije početka svi igrači se trebaju dogovoriti za riječ nakon čijeg će izgovaranja 'morati' popiti gutljaj pića ili iskapiti cijelu čašu. Važno je da tu riječ ne izgovaraju igrači igre, već da izgovor prepuste 'slučaju'.

Ako se zaista želite opustiti, birajte riječi za koje unaprijed znate da će se često izgovarati – primjerice riječ Oskar tijekom dodjele nagrada Američke filmske Akademije, ili gol tijekom nogometne utakmice između brazilske reprezentacije i Kajmanskih otoka...

2. Igra kovanica
Odlična igra za 3 do 6 igrača koji sjede oko stola i piju alkoholno piće po izboru. Metodom fli-fla-flu odaberite tko prvi kreće s igrom. Cilj igre je plosnatu kovanicu uz pomoć palca i kažiprsta te malo vještine podignuti s ravne podloge u čašu igrača. Onaj tko uspije ubaciti kovanicu u čašu bira igrača koji će ispiti sadržaj te čaše, dok neuspješni pokušaj ubacivanja biva kažnjen sa samostalnim ispijanjem alkohola. Unaprijed se dogovorite koliko se pije tekućine i koja se vrsta alkohola ispija.


3. Pivski ping-pong
(beer pong)
Za ovu vam je igru potrebno 12 čaša piva i jedna ping-pong loptica. Podijelite čaše na dva dijela, a igrače u dva tabora, pa s dogovorene udaljenosti pokušajte ubaciti lopticu u čašu. Uspješno ubacivanje loptice u pivo nagrađuje se 'oduzimanjem' protivničke čaše alkohola, pa je cilj igre ubaciti lopticu u sve čaše suparničkog tima i spriječiti ih u ispijanju.


4. 'Kratki' i kockica
Ljubitelji žestokih pića mogli bi isprobati ovu igru, koja se najbolje igra u paru. Igrači trebaju sjesti za stol jedan nasuprot drugoga s igraćom kockom, dvije čašice za alkohol i s bocom omiljenog žestokog pića. Oba igrača naizmjence bacaju jednu ili više igraćih kocki, a onaj tko dobije manji (z)broj dužan je iskapiti čašu do kraja.

5. Štafeta 4x250 ml piva

Zaboravite na pivski snobizam i biranje savršene kristalne čaše za ispijanje zlatnožute tekućine. Natočite pivo u plastične čaše, pa krenite s ovom igrom preuzimajući pravila vrlo slične sportske discipline. Podijelite se u timove s po četiri igrača. Svaki tim treba odabrati redoslijed kojim će igrači ispijati čaše s pivom, a pobjeđuje onaj tim koji prvi završi sa štafetnim ispijanjem četiri čaše piva od po 250 mililitara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju