Najveća slana površina na svijetu nalazi se u Boliviji. Salar de Uyuni prostire se na više od 10 tisuća kvadratnih kilometara i jedna je od najvećih atrakcija te države, ali i cijele Južne Amerike. Ovo čudo smješteno u jugozapadnoj Boliviji ime je dobilo prema najbližem gradu Uyuniju, iz kojeg se turisti najčešće zapute u razgledavanje.

Dobar razlog da posjetite ogromno rajsko zrcalo veličine petine Hrvatske jest spavanje u čudesnoj bjelini pod zvijezdama. Kachi Lodge kupole za kampiranje dizajnirane su upravo tako da bi to bilo moguće, a nalaze se podno vulkana Tunupa.

U blizini su i plitka jezera, lagune i gejziri. Kao stvorene su za sve oni koji ne mogu dočekati kolonije na Marsu jer je upravo Salar de Uyuni najbliži izvanzemaljskom iskustvu. Arhitekst i vizionar Buckminster Fuller za Amazing Escapes osmislio je staklene kupole i „utoplio ih“ drvenim namještajem.

Kachi Lodge - 4 Kachi Lodge - 4 (Foto: Profimedia.hr)

Napajaju se solarnom energijom, a podignute su na drvenu platformu iznad slane površine kako bi bile dostupne i za kišnih razdoblja kad se površina pretvara u golemu površinu što zrcali nebeski svod.

Salar de Uyuni tada izgleda kao da se nebo i zemlja upravo na tom mjestu spajaju. To je prizor koji mnogi fotografi, profesionalni ili amaterski, žele uloviti. Kako doći do tamo, možete provjeriti ovdje.

Dobrodošli na najopasniji europski aerodrom: Piloti prije slijetanja moraju proći posebnu obuku Madeira - 8 Madeira - 7 Madeira +2 Madeira - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju