Svijet obožava slaninu, njezin okus, ali prije svega miris. Otišlo je toliko daleko da je čak proizvedena i pjena za tuširanje i parfem s mirisom slanine!

U želji da razotkriju tajnu toliko privlačnog mirisa omiljenog nam doručka, znanstvenici su se bacili u istraživanje. Čim ubacimo slaninu na vruću tavu, i kada počne lagano cvrčiti odjednom se počne širiti taj slatki miris. Zašto?

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Ispostavilo se da u slanini postoji 150 organskih spojeva koji tome pridonose. Svaki od njih otpušta svoj miris, a kombinacija svih rezultira božanskim mirisom slanine. Iako vino ima oko 1200, a kava čak 2000 spojeva, samo je jedan onaj koji nas automatski diže iz kreveta... Ili griješimo?

Za detalje pogledajte video: