Trsatske ljetne večeri oživljene festivalom "Live on street"

Već od mjeseca srpnja centar Trsata pojedinih je večeri zvučao drugačije nego inače, a sve zahvaljujući festivalu žive glazbe "Live on street" koji na Frankopanski trg dovodi najrazličitije izvođače. Festival je to iniciran sa željom da se animiraju umjetnici svi kulturnih smjerova ne bi li se oživjele ulice Trsata. Organizaciju potpisuju udruženi pubovi s Trsata - Sabrage, Monte Cristo, Badi Pub i Frankopan, a praksa će se nastaviti i u kolovozu pa nas očekuju nastupi Denis Razz Adjustable Tria, Jed Beckers Groupa, Molto Cortesea, The Mystic Rose Ensambla, ODD.U.Chair Acoustick Tria, Memento Banda i Elisabeth Lee & Cozmic Mojo.

Proslavite blagdan Vele Gospe u Svetištu Majke Božje Trsatske

Davne 1291. godine trsatski su drvosječe ugledali kućicu u šumi koje prije nije bilo. Po predaji, bila je to nazaretska kućica Blažene Djevice Marije, koju su, iz straha od turskog osvajača, anđeli prenijeli na Trsat gdje je stajala pune tri godine i sedam mjeseci. Danas se na tom mjestu nalazi Gospino svetište poznato po hodočašćima brojnih vjernika, a posebno je dojmljiva središnja svetkovina Velike Gospe 15. kolovoza. I ove će godine svetkovinu pratiti tradicionalni sajam ispred Dvorane mladosti, a pregled misa pronađite u kalendaru događanja Turističke zajednice Grada Rijeke.

Posljednji modni trendovi na "Riječkim stepenicama"

Manifestacija "Riječke stepenice" i ovo ljeto stavlja Rijeku na modnu kartu Hrvatske - 23. kolovoza na stepenicama pored Grand Hotela Bonavia predstavit će se kolekcije večernjih haljina Mura, RIO, Varteks, Vesna Sposa, Hero4Heroes, Callegari, Antonela Gregorović, Petra Fledrović, Daniela Martinović i Eni Surijan. Od modnih dodataka moći će se vidjeti kolekciju nakita ZAKS, najnovije trendove iz kožne galanterije Galko te naočale očne optike Ghetaldus Rijeka. Za glamurozne frizure na revijama zadužen je tim studija Perman Experience dok make-up potpisuju Paola Peček i Iva Peradenić. U slučaju kiše "Riječke stepenice" održat će se 30. kolovoza.

Trsatska gradina ljeti ne spava

"Ljeto na Gradini" događanje je koje svake godine oživljava čarobni prostor Trsatske gradine i ovo je ljeto već ugostilo razne glazbene i scenske programe, a nastavak slijedi u kolovozu. Programi koji će nas za vrijeme ljetnih vrućina tjerati u prirodni hlad drevne Gradine obuhvatit će filmski program te koncerte Klapske minijature, grupe Mayales, Vokalne skupine Octachord i klape Pigmentum.

Kompletan kalendar sa svim događanjima u Rijeci možete u PDF obliku preuzeti OVDJE!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju