1. Salata od rikole s pečenom bundevom i karameliziranim orasima

Sastojci:
2 žličice meda
Svježe mljeveni crni papar
2 žlice vinskog octa
Orasi
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice maslaca
Morska sol
5 žlica maslinovog ulja
350 g bundeve narezane na kockice
Rikola
Sušene brusnice

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U zdjeli pomiješajte bundevu, žlicu maslinovog ulja i sol. Ubacite u tepsiju (protvan, lim za pečenje) i pecite 20-25 minuta dok ne omekša. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. U međuvremenu, u tavi rastopite maslac, dodajte smeđi šećer i orahe. Pirjajte neprestano miješajući 7-10 minuta. Ostavite da se ohladi.

Pomiješajte ocat, med, preostale četiri žlice maslinova ulja, sol i papar. Sada spojite sve sastojke: rikolu, bundevu, orahe i sušene brusnice, dodajte preljev i dobro izmiješajte. Podijelite s nekim, iako znamo da biste najradije sve samo smazali...

2. Salata od ribane mrkve

Sastojci:
Sol i svježe mljeveni crni papar
5 naribanih mrkvi
5 žlica ulja od kikirikija
1 žličica limunova soka
1 žličica senfa

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u zdjeli i začinite solju i paprom. Poslužite uz malo zelene salate, narezane rajčice i peršin.



3. Salata od cikle i oraha

Sastojci:
Sir
Sir s plemenitom plijesni
Svježe mljeveni crni papar
4 žlice ulja od oraha
6 manjih cikli kuhanih i izrezanih na kockice
Prženi orasi
Sol
4 žlice vinskog octa
2 režnja češnjaka

Priprema:
Stavite češnjak, ocat, orahovo ulje, ciklu, sol i papar u zdjelu i dobro izmiješajte. Poslužite salatu sa sirom s plemenitom plijesni kao nekim nositeljem obroka. Narezani kulen smatra se težom povredom pravila.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju