Đumbir, češnjak i chilli papričica – okusi su koje volimo i začini bez kojih bi gastronomski život bio daleko monotoniji. Pa ako ih volite, pogledajte video, u kojem ćete saznati par korisnih savjeta.

U trendu Son Doong - 1 Prolijećemo! Kroz nju može proletjeti avion: Tražio drva, a otkrio najveću špilju na svijetu Kviz općeg znanja - 4 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one čiji mozak ne poznaje neradne dane Pokonji dol - 3 Pakleni škoj Morski čuvar: Neobični hrvatski otok sa svjetionikom koji se obiđe u 600 koraka

Ako koristite mladi đumbir, svakako ostavite koru jer sadrži puno okusa. Ako je stariji, skinite koru, ali ju ne gulite, već je lagano sastružite. Budući da bi nam umak trebao trajati neko duže vrijeme, kao konzervas koristimo sol, a ako ne želite da vam nakon par dana smjesa promjeni boju, dodajte malo maslinovog ulja ili octa.

Kada blenderom obradite papričice, ne otvarajte ga odmah, već ostavite smjesu da odstoji desetak minuta. Konzistenciju odredite sami. Netko voli potpuno kremasto, netko malo zrnatije.

Uglavnom, eto i videa, uživajte!