Osnovano 2005

Lokacija Giordano Dobran 63, Šišan, Istarska, Croatia

Proizvodi Ponente, Uroboros, Rubi rose, Terra Mare, Nigra Virgo Revolution, Shuluq, Dark Rose, Che
Kontakt-informacije
Telefon 098 244 457

E-mail adresa winestation@trapan.hr

Web stranica http://www.trapan.hr

Iako mu neki zbog ulaska u Europsku Uniju predviđaju crne dane, hrvatsko vinarstvo u zadnjih je desetak godina postiglo stvarno hvale vrijedne rezultate. Stalno smo prisutni na svim većim sajmovima svijeta, od njemačke, preko Ujedinjenog Kraljevstva do Sjedinjenih američkih Država, i nerijetko se vraćamo s hrpom trofeja, priznanja i medalja. Za ovakve uspjehe zaslugu imaju tradicija, kvaliteta, ali i nalet inteligentnih i probitačnih vinara, upravo onakvih kakav je i jedan od tipičnih mladih lavova – Bruno Trapan iz Šišana u blizini Medulina.

„Otvorenost ka novim vinskim saznanjima, energičnost, pristupačnost glavne su karakteristike vinarije Trapan čiji je začetnik istinski rock'n'roll vinar Bruno Trapan. Od 2005. do danas trudom i upornošću stvoreno je 12 hektara ekološki čistih vinograda, a kvaliteta proizvoda podigla se na višu razinu. Samim time krenulo se u podrumu više pažnje posvećivati odležanim vinima. Želja je sačuvati i naglasiti vrijednost autohtonih sorti, malvazije i terana, također pokazati kako je plodna crvenica južne Istre, prožeta mineralima i vapnencem, idealna za uspjeh stranih crnih sorti, zbog čega se u podrumu stvaraju moćne crne kupaže.“ Kaže za svoju vinariju Bruno Trapan.

Ono što ga razlikuje od kolega vidljivo je onog trena kad po istarskome makadamu po prvi puta ugledate narančasto-crvenu kockastu zgradu na kojoj na japanskom i hrvatskom piše – Trapan. Apsolutno najmodernija tehnologija, ukusno uređena kušaonica i gotovo robotska punionica puna nasmiješenih mladih stručnjaka ostavlja upečatljiv dojam koji se samo pojačava kušanjem njihovih vina. Uz standardne malvazije i terane, tu je i rose, kao i pjenušac Che, dok Trapana kolege i gosti najviše cijene zbog preciznih i iznenađujuće ukusnih kupaža.

Uglavnom, ako se provozate petnaestak minuta uzbrdo od Medulina, očekuje vas jednosatno druženje uz vjerojatno najljepše etiketirane boce u Hrvatskoj, sjajna vina, i elokventne mlade ljude koji spremno odgovaraju na svako pitanje. Trapan je počeo s izvozom u SAD, nabaviti ga možete po cijeloj Hrvatskoj, imate li sreće upoznati gazdu ili suprugu mu Andreu, vjerojatno će sve završiti spontanim tulumom, jer riječ je stvarno o jedinoj rock'n'roll vinariji u ovom dijelu Europe. Najavite se, degustirajte, preporučite ostalima! Jer kako piše na njihovom Facebook wallu:

Wine station Trapan Postaja je namjenjena hedonizmu, hedonizmu i hedonizmu!!! Jer svi znamo da HEDONIZAM JAČA ORGANIZAM!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju