1. Brazil

Cachaça. Ako ste poput nas onda ne volite miris bijelog ruma jer vas podsjeća na votku pomiješanu s kokosovim sokom. No zahvaljujući Cachaçi, tradicionalnom piću iz Brazila svejedno možete uživati u brojnim okusnim koktelima koji se pripremaju s limetom. Najpopularniji način pripreme Cachaçe je poznati koktel Caipirinha (s limunom, ledom i šećerom). Zamijenite bijeli rum sa Cachaçom i neka samba započne!

2. Južni dio SAD-a

Moonshine. Prema votki se svi ponašaju kao da je piće koje se mora miješati sa svime. No zapravo Moonshine je piće koje bi trebali miješati sa svime jednom kad se nađete u popularnom južnom djelu SAD-a. Možete ga kupili legalno u dućanu, ili ga ilegalno natočiti sa stražnjeg dijela nečijeg kamiona. Lokalci tvrde da se najbolji Moonshine radi u kadama za kupanje!? Vjerojatno emajl ispušta neku aromu koju mi stranci ne možemo razaznati.

3. Island

Brennivin. Brennivin je jako alkoholno piće neobičnog okusa po kojemu su poznati Islanđani (ali i većina Skandinavaca). Mnogi vele da je Brennivin najgora cuga u svemiru, a zašto se još popularno naziva i „crna smrt“ morati ćete otkriti sami.

4. Jordan ili Izrael

Arak. Prvenstveno se proizvodi i pije u Siriji, Libanonu, Izraelu, Iraku, Jordanu i Palestinskim teritorijima. Arak sadrži alkohol u rasponu od 40% do 80% te stoga pripazite u količnama. Arak je svojevrsni liker od anisa, sličan grčkom piću ouzo i turskom piću raki.

5. Latvija

Riga Black Balsam. Ovo je još jedno piće s okusom anisa, a ako ste ljubitelj likera, onda je ovo odabir za vas. Možete ga s lakoćom izmiješati s toplim napitcima kao što su čaj ili sok. Ako se nađete u Rigi svakako posjetite mjesta specijalizirana za izradu koktela od Riga Black Balsama, kao što je B Bar.

6. Etiopija

Tej. Medovina vino od meda je pored medene rakije vjerojatno jedno od najstarijih alkoholnih pića koje je čovjek konzumirao. Najstariji arheološki dokazi o proizvodnji Medovine datiraju još iz 7.000 godina prije nove ere. Veoma je popularna u Etiopiji, a ako se nađete tamo, ime pod kojem možete naručiti vino od meda je Tej.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju