Obitelj Batič posjeduje 19 ha vinograda u Vipavskoj dolini, na dodiru sredozemne, alpske i kontinentalne klime. Vinogradi su izloženi toplim danima i hladnim noćima, te stalnom strujanju vjetra što pogoduje očuvanju grožđa od različitih bolesti uzrokovanih vlagom. Njeguju autohtone, i sade uglavnom - bijele sorte grožđa. Vina su nježna, savršeno balansirana i sjajno su nestala uz mesne kanapeiće Apetita...

Bogata vinogradarska tradicija koja seže do 1592. godine konačno je kroz tekst i fotografije otisnuta na 105 stranica. Knjiga će biti objavljena i tiskana u vlastitom izdanju na šest jezika; slovenskom, hrvatskom, njemačkom, engleskom, talijanskom i japanskom jeziku.

Pisana je vrlo osobnim biografsko-poetskim stilom mladog Mihe Batiča, te popraćena izvrsnim fotografijama Umberta Pelizona, Lare Minkuž, Mavricije Batič, Bogdana Kladnika, Marjana Močivnika i Mihe Batiča. Hrvatsko izdanje knjige uredio je i preveo Hrvoje Petrić.

Autor je iskrenim riječima objasnio sve:„Čujte, ja sam kmet (seljak), ovo je više za gledanje i listanje nego za čitanje, ali morali smo ostaviti nekakav trag nakon višestoljetne obiteljske tradicije i svega što smo napravili...“ Monografija Batič je sve samo ne nešto za prelistavanje, mala enciklopedija kako netko tko živi vino može to pretočiti u pisano izdanje. Toplo štivo oplemenjeno prekrasnim fotografijama – ako ništa drugo, savršena pozivnica da dođete u Šempas. Živjeli Batiči!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju