Na ovogodišnjem International Wine Challenge u Londonu, cijenjenom međunarodnom natjecanju najboljih vina i vinara iz cijelog svijeta, svih pet uzoraka vina iz portfelja Badela 1862 osvojilo je zapažene nagrade.

Među brojnim prijavljenim dingačima, jedino je Dingač 50° Badela 1862 dobio nagradu, i to s prvom berbom. Vjerojatno je to rezultat zaokreta u proizvodnji Dingača, koje je sada vino harmoničnog izbalansiranog tijela, zrelih, ali mekih tanina, elegantno i toplo u ustima. Upravo zbog svoje pitkosti i harmonije tijela pomalo je netipičan u odnosu na tradicionalne visokoalkoholne, taninske Dingače, prenosi Lider Press.

Komentari međunarodnog žirija za Dingač 50° kažu da u njemu prevladavaju zaokruženi blagi kremasti okusi, kao i onaj sušene šljive i džema od jagoda. Za sve koji su se na svoje oči uvjerili u surovost i strminu pejzaža u kojem raste pravi dingač, ovo je jedna stvarno lijepa vijest, i sad ćemo s još više uživanja i poštovanja uživati u svakoj novoj kapljici. Čestitke, i živjeli!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju