Wasabi je svijetlozelene boje, i ima oštar okus nešto između hrena i senfa. Ima vrlo širok raspon uporabe u kuhinji, od izrade sushija, preko dodavanja u razna jela, do izrade slatkiša (kikiriki s wasabijem). Pokušajte ga danas kombinirati s vašim i našim omiljenim jelom – steakom!

Sastojci:
- 2 velika odreska
- Wasabi
- Biljno ulje
- 1 ljuta papričica
- Mladi luk
- Sol

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Priprema:
Razmutite wasabi u ulju da dobijete lako razmazivu smjesu. Na sitno nasjeckajte luk i ljutu papriku. Odreske ispecite na roštilju (možete i direktno na ugljenu). Kada su gotovi pustite ih da 'odmore'. Premažite ih wasabijem, posolite, popaprite, stavite ljutu papriku. Poslužite s mladim lukom i - uživajte.

Dobar tek.