Wasabi je svijetlozelene boje, i ima oštar okus nešto između hrena i senfa. Ima vrlo širok raspon uporabe u kuhinji, od izrade sushija, preko dodavanja u razna jela, do izrade slatkiša (kikiriki s wasabijem). Pokušajte ga danas kombinirati s vašim i našim omiljenim jelom – steakom!

Sastojci:
- 2 velika odreska
- Wasabi
- Biljno ulje
- 1 ljuta papričica
- Mladi luk
- Sol

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Priprema:
Razmutite wasabi u ulju da dobijete lako razmazivu smjesu. Na sitno nasjeckajte luk i ljutu papriku. Odreske ispecite na roštilju (možete i direktno na ugljenu). Kada su gotovi pustite ih da 'odmore'. Premažite ih wasabijem, posolite, popaprite, stavite ljutu papriku. Poslužite s mladim lukom i - uživajte.

Dobar tek.