1. Sushi
Tradicionalno japansko jelo pripremljeno od kuhane riže začinjene octom, a servira se sa sirovom ili dimljenom ribom. Sushi koji se servira zamotan u listove sušene morske trave naziva se makizushi, dok se mali "paketići" prženog tofua punjeni rižom nazivaju inarizushi. A to je tek početak…

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

2. Sashimi
Sashimi su sirovi plodovi mor, a obično poslužuje sa sojinim umakom, đumbirom i wasabijem te bez riže. Najpopularnije vrste sashimija su, Toro (tuna), Ebi (kozice), Saba (skuša), Ika (lignje), Tako (hobotnica)....

3. Okonomiyaki
To je vrsta japanske palačinke, a način pripreme i sastojci razlikuju se od regije do regije. Postoje dvije vrste - Kansai i Hiroshima. Vezane su uz regije Japana, ali su dostupne u cijeloj zemlji. Razlika je uglavnom u preljevima.

4. Teppanyaki
Ovdje se radi o vrsti japanskog roštilja. Meso, morski plodovi i povrće peku se pred gladnim gostima. Osim što je hrana odlična, nezaboravan je i performans koji izvode kuhari.

5. Rezanci
U Japanu ih ne možete izbjeći, čak i ako pokušate. Srećom, vrlo su jeftini i ukusni. Postoji nekoliko vrsta tjestenine: Soba - tradicionalni debele špageti, poslužuju se i topli i hladni, s raznim preljevima, zatim Udon rezanci (deblji), Ramel, Somen ili Yakisoba… A da se ipak držite riže, ili crvić u vama ne miruje?