U Finskoj se rade od mješavine mljevene junetine i svinjetine, ponekad i s mesom soba. U Njemačkoj je vrlo poznata varijanta pod nazivom Königsberger Klopse – okruglice u kojima su i inćuni ili slane haringe, a jedu se uz umak od kapara.

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu Pašta fažol Sa sastojcima iz špajze Pašta fažol: Recept za legendarno talijansko jelo koje se radi "ni od čega"

Recept koji vam donosimo jednostavan je, ukusan, a ćufte u konačnici možete jesti i kao - sendvič.

Potrebno vam je:
2 kg mljevene junetine
1 luk
1 jaje
2 češnja češnjaka
Sol, papar, češnjak u granulama
Parmezan, krušne mrvice i malo mlijeka