U Finskoj se rade od mješavine mljevene junetine i svinjetine, ponekad i s mesom soba. U Njemačkoj je vrlo poznata varijanta pod nazivom Königsberger Klopse – okruglice u kojima su i inćuni ili slane haringe, a jedu se uz umak od kapara.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

Recept koji vam donosimo jednostavan je, ukusan, a ćufte u konačnici možete jesti i kao - sendvič.

Potrebno vam je:
2 kg mljevene junetine
1 luk
1 jaje
2 češnja češnjaka
Sol, papar, češnjak u granulama
Parmezan, krušne mrvice i malo mlijeka