Kao prvo, treba u moru uloviti ženke lososa koje su bogate ikrom. Mužjaci se vraćaju u more, ženke nažalost – stradavaju. Lososi u Rusiji nemaju emancipaciju...

U prvoj rundi se odvaja ikra ok tijela. Pazi se da se ne pomiješa ikra dviju različitih vrsta riba (nije to pašteta!), kao i da se zrnca rangiraju po veličini. Ikra se pere, sortira i soli u specijalnoj otopini. Proces soljenja traje dvadesetak minuta.

Slijedi prepakiravanje kavijara, a zatim i sušenje.

Na kraju dolazi do stola na kojem se dodaje biljno ulje i posebni, tajni dodaci, koji će pomoći pri konzerviranju ovih slasnih, slanih jajašaca.

Za kraj, prije samog pakiranja, ubacuju se i antiseptici. Potpisuje se deklaracija, i kavijar putuje na najfinije svjetske adrese.

Ne znamo kako vi, ali punkufer.hr je totalni obožavatelj ovih morskih biserčića, i rado ćemo se odazvati na testiranje ako ga radite u svom domu!

Do tada, nije loš ni onaj sitni crni zamjenski...

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka? Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane