Kao prvo, treba u moru uloviti ženke lososa koje su bogate ikrom. Mužjaci se vraćaju u more, ženke nažalost – stradavaju. Lososi u Rusiji nemaju emancipaciju...
U prvoj rundi se odvaja ikra ok tijela. Pazi se da se ne pomiješa ikra dviju različitih vrsta riba (nije to pašteta!), kao i da se zrnca rangiraju po veličini. Ikra se pere, sortira i soli u specijalnoj otopini. Proces soljenja traje dvadesetak minuta.
Slijedi prepakiravanje kavijara, a zatim i sušenje.
Na kraju dolazi do stola na kojem se dodaje biljno ulje i posebni, tajni dodaci, koji će pomoći pri konzerviranju ovih slasnih, slanih jajašaca.
Za kraj, prije samog pakiranja, ubacuju se i antiseptici. Potpisuje se deklaracija, i kavijar putuje na najfinije svjetske adrese.
Ne znamo kako vi, ali punkufer.hr je totalni obožavatelj ovih morskih biserčića, i rado ćemo se odazvati na testiranje ako ga radite u svom domu!
Do tada, nije loš ni onaj sitni crni zamjenski...