Montreux-Gruyres-Broc, Švicarska
U Švicarskoj se vlakom putuje malo drugačije - na čokoladni način. Romantični vlak iz 19 st. koji putuje na ruti Montreux - Broc, tematiziran je čokoladom.

Čokoladni vlak polazi sa švicarske rivijere i prolazi preko planinskih prijevoja, do mjesta na kojem se nalazi najpoznatiji sir u toj zemlji - gruyere. Potom nastavlja do tvornice Cailler-Nestlé, gdje možete vidjeti kako se izrađuju čokoladni proizvodi, a pojedine i probati.

Madrid, Španjolska
Svoju kasnonoćnu čokoladnu dozu možete dobiti s jednog od mnogih madridskih ‘churrería’. Churros, odnosno vafli ukusnog prženog tijesta umaču se u lonce pune topljenog čokoladnog umaka. Najveća gužva za ovu slasticu je oko 4 ujutro, kada po slatki proizvod dolaze pratijaneri i ranoranioci. Ovaj poznati španjolski proizvod možete pronaći i u čokolateriji Valor na Calle de Postigo de San Martin.

Pennsylvania, SAD
Zamišljate li ikada da se bacate u baze pun tekuće čokolade? Upravo to nude u Spa hotelu u Hersheyju, gradu najvećeg američkog proizvođača čokolade. Trokatna zgrada za spa ugađanja, pravi je čokoladni san. Gotovo svi tretmani bazirani su na čokoladi. Osim što je fina, blagotvorna je i za kožu.

Bruxelles, Belgija
Iako je teritorijalno prilično mala, Belgija ima čak 2.000 čokolaterija. Međutim, ono što plijeni pažnju čokoljubaca je Muzej kakaa i čokolade. Otvoren je 1998. godine, a ondje je izložen pozamašan broj detalja vezanih uz čokoladu.

Torino, Italija
Kažu da niste probali čokoladu, dok ne probate cioccolato caldo. Gusti, gorkasti napitak gotovo uvijek nadopunjen tučenim vrhnjem. Torino se smatra glavnim talijanskim čokoladnim gradom, a ondje se tijekom veljače održava i čokoladni festival.

Yucatan, Meksiko
Dva kulinarska eksperta iz Belgije ondje su otvorili ki’Xocolati - egzotičnu kakao plantažu i trgovinu koja odaje počast povijesnoj meksičkoj odanosti kakao zrnu. Ondje možete i popiti čokoladu na način na koji su je pili pripadnici Maja i Asteka.

Još puno priča o čokoladi na blogu Chocochocolate!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju