Zapečena tjestenina s piletinom, brzom šalšom s rajčicama iz konzerve i naravno jako puno sira, još je jedna od brojnih američkih interpretacija talijanske kuhinje.

Redovito ćete ih prepoznati upravo po rastopljenom siru, ali i krajnje jednostavnoj pripremi čiji je rezultat vrlo zasitan obrok s - odavno provjerenim sastojcima. Zapečena tjestenina s piletinom zato će biti sjajno rješenje za domaće toplo jelo usred radnog tjedna. Poslužite je sa zelenom salatom, sve je ostalo već unutra.

Sastojci za zapečenu tjesteninu s piletinom:

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, nasjeckanog na sitno
  • 2 češnja češnjaka, protisnuta
  • ¼ čajne žličice mljevene ljute paprike
  • 2 konzerve (2 x 400 g) rajčica ili pelata, usitnjenih
  • 1 čajna žličica šećera
  • 6 žlica mascarponea
  • 4 pileća prsa bez kože, narezana na trakice
  • 300 g tjestenine
  • 70 g zrelog cheddara, naribanog
  • 50 g mozzarelle, naribane
  • sol
  • papar
  • šaka lišća peršina, nasjeckanog na sitno

Priprema zapečene tjestenine s piletinom:

  1. Zagrijte u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri 2 žlice ulja i pržite luk 10 do 12 minuta. Dodajte češnjak i ljutu papriku i pržite još minutu. Zatim dodajte rajčice pa šećer, sol i papar. Kuhajte otklopljeno 20-at minuta i na kraju u umak umiješajte mascarpone.
  2. Zagrijte 1 žlicu ulja u drugoj tavi. Piletinu posolite i popaprite, pa pržite miješajući 5 do 7 minuta, dok ne bude sasvim pečena.
  3. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  4. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite je pa namastite preostalom žlicom ulja.
  5. Stavite tjesteninu u vatrostalnu posudu srednje veličine. Preko nje poslažite piletinu i sve prelijete umakom od rajčice. Na vrh naribajte cheddar i mozzarellu pa pospite peršinom.
  6. Pecite 20 minuta ili dok se sir sasvim ne otopi i ne počnu se stvarati mjeshurići.

Lenucijeva potkova: Priča o najljepšem dijelu Zagreba Lenucijeva potkova - 1 Lenucijeva potkova - 2 Lenucijeva potkova - 3 +1 Lenucijeva potkova - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju