„Prošle godine Hrvatska je na prestižnom Decanter World Wine Awardsu odnijela rekord od tri platinaste i 16 zlatnih medalja, što je potaknulo još veći interes za njezina vina malih serija (od kojih se većina ne izvozi). Sa sve većim međunarodnim fokusom na 130 autohtonih sorti grožđa, Hrvatska konačno dobiva svoje priznanje kao destinacija za ljubitelje vina“, piše Vogue u tekstu o hrvatskim (vinskim) ljepotama.

U tekstu naslovljenom: "Toskana, pomakni se: Zašto vam Hrvatske vinske regije trebaju biti na radaru", Julia Eskins piše o predivnim Konavlima na pola sata vožnje od Dubrovnika, slapovima i pješačkim stazama, idiličnim gradovima i obiteljskim farmama, kao i malvasiji dubrovačkoj, drevnoj sorti koju je enolog Niko Karaman spasio od izumiranja.

Na popisu mjesta u Hrvatskoj koja su nezaobilazna za vinoljupce našao se i Pelješac. Vogue piše o tirkiznom moru, svježim školjkama – i plavcu malom koji su vrijedni dolaska na poluotok.

„Istra je nekoć bila dio Italije, a taj se utjecaj osjeća i danas. Zapravo, regija je dobila nadimak "nova Toskana" zbog valovitih brežuljaka prošaranih maslinicima, vinogradima i šumama prepunim tartufa“, piše Vogue i preporučuje vina koja potpisuju Clai, Kabola, Cattunar, Roxanich i Kozlović.

Istro, dolazimo! Kampisti odabrali najpopularniji kamp u Hrvatskoj Polidor Family Camping Camping Polidor - 10 Camping Polidor - 8 +7 Camping Polidor - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju