Prženi krumpirići ukusniji su kada se jedu s odgovarajućim umakom. U restoranima brze hrane najčešće se poslužuju uz kečap, majonezu ili neki sličan industrijski umak.

Ako želite unijeti dodatnu dozu slasnosti u prženi krumpir, poslužite ga s umakom od sira. Za pripremu ovog umaka potrebno vam je svega sastojka – upotrijebite punomasni aromatični sir poput cheddara, a rastopite ga u nešto mlijeka i začina.

Da bi umaku dali malo osobnosti – u njega stavite nešto ljutog umaka te mljevene gorušice.

Sastojci:

  • 125 ml punomasnog mlijeka
  • 125 g naribanog sira cheddar
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 1 čajna žličica ljutog umaka
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice luka u prahu
  • ½ čajne žličice mljevene gorušice

Priprema:

  1. Ispržite pomfrit na uobičajeni način. Ako želite da vam ispadne hrskav kao iz najboljih restorana, poslužite se ovim trikom.
  2. Napravite umak: rastopite jednu žlicu maslaca u malom lončiću. Dodajte jednu žlicu brašna. Miješajte bez prestanka dok se ne stvori pasta – otprilike jednu do dvije minute.
  3. Podlijte smjesu s mlijekom i nastavite miješati dok se ne dobijete gust umak.
  4. Umiješajte češnjak u prahu, luk i gorušicu.
  5. Uklonite umak s vatre.
  6. Umiješajte u topao umak naribani sir cheddar. Miješajte umak dok se sir ne rastopi.
  7. Ako je umak pregust, razrijediti ga možete s par žlice punomasnog mlijeka.
  8. Na kraju dodajte malo ljutog umaka.
  9. Prelijte gotov umak preko prženih krumpirića i poslužite s nešto začinskog bilja po želji. Dobar tek!

Njegovo veličanstvo krumpir! Otok koji kilogram ovog povrća prodaje za 500 eura Noirmoutier - 1 Noirmoutier - 4 Noirmoutier - 3 +0 Bonnotte

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju