Turtle pie ili u prijevodu s engleskog kornjačina pita je popularna slastica u Sjedinjenim Američkim Državama. Ne brinite, nema nikakve veze s istoimenim životinjama.

Ime je dobila jer obuhvaća karamelu, čokoladu i pekan orahe – kombinaciju koju okusom neodoljivo podsjeća na američku slasticu DeMets Turtles koja koristi slične sastojke, a ima oblik kornjače.

Riječ je o svojevrsnoj verziji cheesecakea koje se sljubljuje s ovim sastojcima u jedan neodoljivi desert.

Umak od karamele možete napraviti sami od bijelog šećera, maslaca i vrhnja za šlag. No mi ne želimo paliti štednjak pa ćemo se poslužiti kupovnim namazom od karamele.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Zapravo nećemo paliti ni klasičnu pećnicu. Cijeli desert napravit ćemo uz pomoć miksera, hladnjaka i mikrovalne.

Sastojci:

Za podlogu:

  • 90 g maslaca
  • 25 Oreo keksa

Za kremu:

  • 450 g sirnog namaza
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 170 g umaka od karamele
  • 75 g šećera u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Za ukrašavanje:

  • 250 g šlaga
  • 120 g čokolade
  • 50 g pekan oraha
  • 2 žlice umaka od karamele

Priprema:

  1. Za podlogu: Oreo kekse stavite u blender i pretvorite u fini prah te pomiješajte s rastopljenim maslacem. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara, a koje ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  2. Stavite kalup u hladnjak na oko 30 minuta da se stisne.
  3. Napravite kremu: u mikseru pretvorite vrhnje u šlag i stavite ga u hladnjak.
  4. U drugu zdjelu stavite sirni sa sobne temperature i miksajte ga dok ne dobijete glatku smjesu. U kremu dodajte karamelu, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Miješajte dok ne dobijte glatku kremu.
  5. Ručno umiješajte šlag u kremu.
  6. Premažite kremu preko podloge, prekrijte sve zajedno plastičnom folijom i vratite sve zajedno u hladnjak na četiri do šest sati da se stisne.
  7. Rastopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici. Komadiće čokolade položite u posudu koja je sigurna za stavljanje u mikrovalnu pećnicu. Obrađujte čokoladu u mikrovalnoj pećnici u intervalima od po 30 sekundi, izvadite je van, promiješajte i vratite ponovo u mikrovalnu dok se ne rastopi do kraja. Čokoladu odložite sa strane.
  8. Cheesecake ukrasite s rastopljenom čokoladom, šlagom, karamelom i pekan orasima. Dobar tek!

Kad je prevruće za kuhanje: 7 finih i brzih jela za svaki dan ovoga tjedna Muhammara namaz od pečenih paprika Zobena kaša bez kuhanja ili overnight oats Čokoladni cheesecake koji se ne peče +0 Hladna salata od kus-kusa i tune iz konzerve