Ovaj recept za tortu od vanilije ne može biti jednostavniji, u njemu nisu maslac, jaja i mlijeko, a torta je mekana, pahuljasta i sočna pa nikada ne biste pogodili da ne jedete "obični" kolač od vanilije. Dapače, svakoj prilici u kojoj se očekuje torta, ova će savršeno pristajati. Možete je naravno ispeći i kao kolač i rezati na kocke, ili napraviti duplu količinu i – visinu.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Ova jednostavna torta verzija je takozvanih "depresivnih" torti koje su nastale tijekom Drugog svjetskog rata kada su resursi bili oskudni. I stvarno, sve sastojke koji će vam trebati sasvim sigurno imate kod kuće. Za pripremu vam trebaju samo mikser i desetak minuta, a torta će se peći oko pola sata.

Tortu najjednostavnije možete upotpuniti glazurom od tučenoga vrhnja u koje ćete po želji dodati malo šećera. Možete je ukrasiti i mrvicama kokosa, a savršeno će se slagati s voćnim sirupima i svježim sezonskim voćem.
 

Sastojci za tortu od vanilije bez jaja, maslaca i mlijeka:

  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 230 g glatkog brašna
  • 150 g granuliranog bijelog šećera
  • 7 ml ekstrakta vanilije
  • 80 ml biljnog ulja
  • 240 ml vode

Priprema torte od vanilije bez jaja, maslaca i mlijeka:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. Kalup za torte promjera 23 centimetra obložite papirom za pečenje.
  3. Izmiješajte brašno, prašak za pecivo i soli.
  4. Dodajte šećer i opet promiješajte.
  5. Dodajte vaniliju, ulje i pola vode. Nemojte dodavati cijelu količinu vode jer nećete moći zamijesiti tijesto. Miksajte dok tijesto ne postane glatko i bez grudica. Dodajte preostalu vodu i ponovno miksajte dok tijesto ne postane glatko.
  6. Ulijte tijesto u kalup za pečenje. Pecite oko 35 minuta ili dok sredina ne bude pečena.
  7. Neka se kolač potpuno ohladi u kalupu prije rezanja ili stavljanja glazure.

Recept za sočni pohani odrezak po kojem se vidi tko vam je pravi prijatelj +0 Cachopo