Iako se još uvijek ne može pronaći na svakom ćošku, brašno od kave postaje sve popularnija superhrana. Razlog tome su antioksidansi i proteini koje sadrži. Dobra stvar kod brašna od kave jest to što se iskorištava dio biljke koji se inače baca. Nakon branja plodova kave zrno se odvaja od crvenkaste mesnate pulpe koja je obavija.

Superzdravi prah koji služi kao brašno ili začin dobiva se pak sušenjem i mljevenjem pulpe. Brašno od kave ne obiluje kofeinom kao omiljeni napitak, ali ga ima u količinama poput primjerice tamne čokolade.

Proizvođači ga reklamiraju kao dodatak prehrani koji ima više željeza od špinata i vlakna od integralnog brašna, antiokisidansa od šipka, odnosno nara, više proteina od kelja, kao i više kalija od banana.

Brašno od kave sve je popularniji dodatak kolačima tako da se 15 posto običnog brašna u receptu zamijeni onim od kave. Osim što pruža dozu gorčine, brašno od kave daje i „čokoladnu boju“ biskvitima ili kruhu. Dokopate li se brašna od kave, nemojte očekivati karakteristični okus i miris, ali sudeći po nutritivnom sastavu, nije ga naodmet uključiti u prehranu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju