Obožavamo sezonu tikvica i uvijek smo u potrazi za novim receptima s tim pravim ljetnim povrćem. Oduševilo nas je ovo predjelo (koje lako postaje i glavno jelo ako ga poslužite uz kakav prilog - salatu, pečeni krumpir ili batat).

U trendu EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Ghazipur - 3 Otrovni smrad Ne prestaje rasti: Planina smeća koja truje milijune ljudi svake godine naraste za 10 metara Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest

Smotuljci od tikvica sa slaninom i ricottom lako se i brzo pripremaju, ali zato ćete o njima  maštati - još dugo. Količinu sastojaka iz recepata jednostavno ćete udvostručiti, a sigurno će vam se svidjeti kombinacija okusa ricotte, prepežene slanine i divno osvježavajućih tikvica. 

Smotuljci od tikvica sa slaninom i ricottom - sastojci:

  • 1 srednja tikvica
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica naribane limunove korice
  • 1 žlica mješavine talijanskih začina
  • ¼ čajne žličice češnjaka u prahu
  • ¼ čajne žličice mljevene crvene paprike
  • 150 g ricotte
  • kriške slanine (za svaku plošku tikvice po jednu)
  • ulje, za namastiti lim

Smotuljci od tikvica sa slaninom i ricottom - priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte 2 žlice ulja, 1 žlicu naribane limunove korice, 1 žlicu mješavine talijanskih začina, 1/4 čajne žličice češnjaka u prahu i 1/4 čajne žličice mljevene crvene paprike. Dodajte 150 g ricotte i nježno promiješajte.
  2. Zagrijte pećnicu na 240 stupnjeva i namjestite rešetku na najvišu policu.
  3. Veliki lim za pečenje obložite aluminijskom folijom i namastite uljem u spreju.
  4. Narežite tikvicu po dužini na dugačke tanke ploške pa odvojite ili narežite jednako toliko ploški slanine.
  5. Kratko prepržite slaninu na jako zagrijanoj tavi, oko minutu sa svake strane.
  6. Na svaku plošku tikvice položite krišku slanine i žličicu ricotte i čvrsto zarolajte. Položite smotuljke spojem prema dolje na pripremljeni lim za pečenje. Vrhove smotuljaka lagano namastite.
  7. Pecite rolice dok ne dobiju boju, 3 do 6 minuta. Za to vrijeme okrenite lim jednom tako da stražnji dio dođe naprijed.
  8. Poslužite toplo.

U zagrljaju rakije, pola i mekih uštipaka: Lička kušaonica koja 100 godina čuva obiteljsku tradiciju Stilanova Lika - 9 Stilanova Lika - 10 Stilanova Lika - 11 +12 Stilanova Lika - 12