Isprobali smo savršen recept za ljetni desert – sladolednu tortu s bobičastim voćem. Voće birate po vlastitoj želji, a osim njega, trebaju vam samo još dva sastojka: sladoled od vanilije i keksi. Ako vam je tako draže, sladoled od vanilije možete zamijeniti i kupovnim smrznutim šlagom.

Možda je najbolje da probate obje varijante, slobodno se poigrajte i s voćem. Ako koristite jagode ili breskve, narežite ih na sitnije komade i naravno, izvadite koštice. Mi smo se odlučili za mješavinu šumskih bobica, a što god da je vaš izbor, princip je toliko jednostavan da kada jednom pročitate recept, više vam neće trebati.

Uživajte u isprobavanju i pokušajte se suzdržati od kušanja dok se torta ne stegne. To je malo dosadno, trajat će nekoliko sati ili – najbolje, čitavu noć, ali zato za pripremu torte nećete potrošiti više od 20 minuta. 

Sastojci za sladolednu tortu s voćem:

  • 2 l sladoleda od vanilije
  • 200 g Digestive keksa s čokoladom (ili Gran Cereale s čokoladom)
  • 250 g bobičastog voća po izboru + za ukrašavanje torte

Priprema sladoledne torte s voćem:

  1. Podlogu i stranice okruglog kalupa za tortu od 20 cm obložite plastičnom folijom. Odvojite nekoliko žlica sladoleda u zdjelu i pričekajte da malo omekša. Kekse stavite u plastičnu vrećicu i "razvaljajte" valjkom da se izmrve. U omekšali sladoled ubacite izmrvljene kekse. Prebacite smjesu u kalup za pečenje i zagladite površinu. Stavite u zamrzivač na 3 sata ili dok se ne stegne.
  2. Izvadite ostatak sladoleda da omekša. Umiješajte u njega voće. Premažite preko biskvita i zagladite površinu. Pokrijte plastičnom folijom i zamrznite na 3 sata ili preko noći.
  3. Prije posluživanja uklonite plastičnu foliju i prebacite tortu na tanjur za posluživanje. Na vrh dodajte još voća po vlastitom ukusu.

Došli smo, probali i oduševili se: Najzabavniji, a možda i najukusniji sladoled koji možete pojesti u Zagrebu Boogie Lab - 1 Boogie Lab - 2 Boogie Lab - 3 +0 Boogie Lab - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju