Khai Jiao popularna je ulična hrana na Tajlandu, a iako se radi o omletu jede se u svako doba dana. Hrskav na rubovima, prozračan i sočan u sredini, tajlanski omlet ne traži previše vještine niti sastojaka. Poslužuje se s rižom i povrćem, ali bit će odličan i s kakvom salatom i finim kruhom.
Sastojci za tajlandski omlet:
- 2 velika jaja
- ½ žličice limunova soka ili octa
- 1 žličica ribljeg umaka
- 1 žlica vode
- 1 žlica rižinog brašna ili gustina
- ¾ -1 šalica ulja za prženje
Priprema:
- Dobro izmiješajte u posudi sve sastojke osim ulja. U lončiću ili okruglom woku zagrijte ulje dok ne postane jako vruće.
- Ulijte smjesu s jajima u zagrijano ulje. To možete napraviti u jednom potezu tako da držite posudu s jajima oko 30 cm iznad ulja, pazite da vas ne poprska.
- Jaja će se napuhnuti, ostavite 20 sekundi pa okrenite i pržite još 20 sekundi. Izvadite omlet iz tave i poslužite vruće.