Grčki jogurt je savršeni dodatak ljetnim druženjima uz roštilj. Uz dodatak začinskog bilja, odličan je dodatak salatama, a uz malo truda lako se može iskoristiti za pripremu umaka koji naglašava ostale okuse.

Grci ga vole kombinirati uz fetu kako bi napravili kremasti i glatki umak za meso ili povrće. Uz dodatak češnjaka, maslinovog ulja i mediteransko začinsko bilje, umak od sira i jogurta pršti aromom, a oduševljava svilenkastom teksturom. Kako biste dobili što glađi umak, nakon što ga dobro izmiksate možete ga dodatno i protisnuti kroz cjedilo.

Sastojci za umak od jogurta i fete:

225 g fete
170 g grčkog jogurta
1 češanj češnjaka
15 ml maslinova ulja
sol
papar
peršin ili vlasac 

Priprema:

1. Izmiksajte fetu s jogurtom i češnjakom postepeno dodajući maslinovo ulje. Miksajte dok ne dobijete glatku i svilenkastu smjesu.

2. Kušajte pa posolite i popaprite te prema želji ukrasite maslinovim uljem, peršinom ili vlascem.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju