Popodnevni tapasi i sangrija s pogledom na more uspomena su s kojom se mnogi turisti vraćaju kući iz Španjolske, no kako biste oživjeli taj gušt ne treba previše sastojaka niti truda – barem kad je riječ o tradicionalnom osvježavajućem piću koje uključuje vino i voće.

U prvim verzijama sangrije uživalo se prije više od tisuću godina, a drevni su kokteli sadržavali i obilje začinskog bilja. Danas je mnogo interpretacija o tome koje sastojke treba pripremiti za omiljeno španjolsko ljetno piće, no među osnovnim komponentama je voće poput naranči i jabuka, sok od naranče, šećer, suho crno vino, rum i led.

Sastojci za sangriju:

1/2 srednje jabuke
1/2 srednje naranče
3-4 žlice smeđeg šećera
1 šalica soka od naranče
1/3 šalice ruma
750 ml boce suhog crnog vina
1 šalica bobičastog voća (borovnice, maline...) 
1 šalica leda

Priprema:

1. Jabuku i naranču narežite na ploške pa stavite u veliki vrč i kratko gnječite kuhačom.

2. Dodajte sok od naranče i rum te ponovo gnječite i miješajte kuhačom. Zatim ulijte vino te dodajte bobičasto voće i promiješajte.

3. Dodajte led i još jednom promiješajte da se ohladi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju