Pileća prsa su zahvalna namirnica za punjenje i kombiniranje s najrazličitijim povrćem, začinskim biljem ili sirom, a najbolje je od svega što ne traže veliku vještinu u kuhinji. Kombinacija piletine, kozjeg sira i slanine provjereno je ukusna, a za kompletan ručak uključite i tikvice, krumpire i cherry rajčice. Postupak pripreme recepta provjerite i u našoj galeriji. 


Sastojci za punjena pileća prsa s kozjim sirom i povrćem:

600 g pilećih prsa
120 g kozjeg sira
12 kriški slanine
10 grančica timijana
200 g tikvica
200 g cherry rajčica
1 kg krumpira
4 češnja češnjaka
60 g crnih i zelenih maslina
100 g maslaca
vlasac za posipanje
sol, papar, mljevena paprika
maslinovo ulje

Priprema:

1. Pileća prsa prerežite uzdužno na tanje odreske i lagano ih istucite preko folije ili plastične vrećice čekićem za meso, začinite soli i paprom.

2. Kozji sir narežite na komade. Na rubove mesa stavite kriške slanine, a na sredinu stavite sir i grančicu timijana. Zamotajte kao roladicu i omotajte slaninom. Osigurajte čačkalicom.

3. Tikvice narežite na ploške, a rajčice prepolovite. Krumpir ogulite, narežite na manje komade, stavite u lonac, zalijte vodom, posolite i kuhajte oko 35 minuta.

4. Cijele režnjeve češnjaka kratko popržite na maslinovom ulju. Dodajte sjeckane tikvice i pržite sa svake strane oko 3 minute. Nakon 2 minute dodajte rajčice, posolite i zajedno pržite oko 1 minutu.

5. Meso sa svake strane pržite u vrućem ulju oko 3 minute. Nakon pečenja stavite u tavu s povrćem, dodajte masline, preostali timijan i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ° C oko 20 minuta.

6. Krumpir ocijedite, dodajte maslac i zgnječite. Gotove rolice poslužite ukrašene timijanom uz pire krumpir posut vlascem.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju