Prozračniji od pudinga, ali konkretniji od moussea - pot de crème francuski je klasik za koji treba manje od deset minuta posla.

U trendu Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak

Posudice pune čokoladne kreme mogu se kombinirati i s voćem, koricom agruma ili tučenim vrhnjem, ali za osnovnu verziju potrebno je tek nekoliko sastojaka: kvalitetna čokolada, vrhnje, žumanjci i malo šećera (koji možete i izostaviti).

Sastojci za pot de crème:

  • 170 g kvalitetne tamne čokolade
  • 475 ml vrhnja za šlag bez šećera
  • 3 žumanjka
  • 1/8 žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 45 g šećera (prema želji)

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte čokoladu i stavite je u blender.
  2. Vrhnje, žumanjke, šećer i sol kuhajte u loncu na srednje jakoj vatri, miješajući da se sastojci sjedine. Miješajte dok se ne pojave mjehurići. Umočite žlicu – ako se krema lijepi i prijanja na žlicu, ugasite vatru. Pazite da ne prokuha kako se jaja ne bi zgrušala. 
  3. Vruću smjesu ulijte u blender s čokoladom, dodajte vaniliju pa miksajte dok krema ne postane glatka. Smjesu izlijte u posudice i stavite u hladnjak na 6-8 sati ili dok se ne stegne.
  4. Ostavite posudice na sobnoj temperaturi oko 10 minuta prije posluživanja.