Zahvaljujući kvinoji, hrskavi popečci s tikvicama lako se pretvaraju u zasitno glavno jelo u kojem možete uživati kod kuće ili ga ponijeti sa sobom. Popečke zamotajte u tortilju ili poslužite s omiljenim umakom i salatom. Iako recept ne traži previše truda, potrebno je nešto strpljenja da tikvice puste vodu kako smjesa ne bi sadržavala previše tekućine. Imajte na umu da se popečci ne prže u dobokom ulju, dovoljno je tek malo masnoće da se ne lijepe za tavu.
Popečci s tikvicama i kvinojom
- 220 g tikvica
- 1 velika mrkva
- 200 g kuhane kvinoje
- 3 jaja
- 1 mladi luk
- 1/2 žličice kurkume
- ½ šalice panko krušnih mrvica
- sol, papar
- ulje za prženje
Priprema popečaka s tikvicama i kvinojom:
- Naribajte tikvice i mrkvu, posolite i ostavite na stranu da puste vodu. Iscijedite ih rukama da uklonite višak tekućine.
- Nasjeckajte luk i lagano istucite jaja. Pomiješajte naribanu tikvicu, mrkvu, luk, kvinoju, jaje, začine i panko krušne mrvice pa ostavite smjesu 10 minuta.
- Žlicom oblikujte popečke pa ih stavite na tanjur ili lim obložen papirom za pečenje.
- Zagrijte malo ulja za prženje u tavi. Pecite popečke sa svake strane oko 4 minute, odnosno dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite popečke na upijajući kuhinjski papir pa poslužite toplo s umakom i salatom prema želji.
7 finih jela savršenih za svaki dan ovoga tjedna +0