Zahvaljujući kvinoji, hrskavi popečci s tikvicama lako se pretvaraju u zasitno glavno jelo u kojem možete uživati kod kuće ili ga ponijeti sa sobom. Popečke zamotajte u tortilju ili poslužite s omiljenim umakom i salatom. Iako recept ne traži previše truda, potrebno je nešto strpljenja da tikvice puste vodu kako smjesa ne bi sadržavala previše tekućine. Imajte na umu da se popečci ne prže u dobokom ulju, dovoljno je tek malo masnoće da se ne lijepe za tavu.

Popečci s tikvicama i kvinojom

  • 220 g tikvica
  • 1 velika mrkva
  • 200 g kuhane kvinoje
  • 3 jaja
  • 1 mladi luk
  • 1/2 žličice kurkume
  • ½ šalice panko krušnih mrvica
  • sol, papar
  • ulje za prženje

Priprema popečaka s tikvicama i kvinojom:

  1. Naribajte tikvice i mrkvu, posolite i ostavite na stranu da puste vodu. Iscijedite ih rukama da uklonite višak tekućine.
  2. Nasjeckajte luk i lagano istucite jaja. Pomiješajte naribanu tikvicu, mrkvu, luk, kvinoju, jaje, začine i panko krušne mrvice pa ostavite smjesu 10 minuta.
  3. Žlicom oblikujte popečke pa ih stavite na tanjur ili lim obložen papirom za pečenje.
  4. Zagrijte malo ulja za prženje u tavi. Pecite popečke sa svake strane oko 4 minute, odnosno dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite popečke na upijajući kuhinjski papir pa poslužite toplo s umakom i salatom prema želji.

7 finih jela savršenih za svaki dan ovoga tjedna Zapečeni njoki sa sirom i kobasicama Slatki pohani kruh Turski gulaš od janjetine +0 Piletina u umaku od limuna i maslaca

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju