Popečci od naribanog krumpira i luka s mesom su hrskava divota koja se topi u ustima. Poslužiti ih možete s kiselim vrhnjem ili kakvim umakom od rajčice, a ako volite ljuto, chilli se lijepo može ukomponirati u smjesu od mljevena mesa ili pak dodati umaku.

Sastojci za popečke od krumpira:

Oko 1200 g krumpira
1 manji luk
1 jaje
2 žlice brašna
2 žlice vrhnja
1 žličica soli

Sastojci za nadjev:

230 g mljevenog mesa
1 manja glavica luka
1/2 žličice soli
1/8 žličice papra
2 žlice vode
začini prema želji (muškatni oraščić, chilli, kopar, vlasac, kurkuma…)

Priprema:

1. Naribajte krumpire i luk ili iskoristite blender za usitnjavanje. Odlučite li ih izmiksati, pripazite da se ne pretvore u kažu, trebaju zadržati grublju teksturu.

2. Stavite luk i krumpir u cjedilo pa lagano pritisnite žlicom da izađe višak tekućine. 

4. Prebacite krumpir i luk u posudu pa dodajte jaje, brašno, vrhnje, sol i papar pa promiješajte.

5. Pomiješajte mljeveno meso, usitnjeni luk, sol papar i vodu u drugoj posudi. Začinite prema želji i promiješajte. Od mesa oblikujte što tanke pljeskavice.

6. Zagrijte ulje u tavi i kad bude dovoljno vruće stavite po žlicu smjese od krumpira i poravnajte žlicom oblikujući male palačinke. Stavite na njih tanke pljeskavice pa prekrijte smjesom od krumpira. Kako bi popečci bili kompaktni pripazite da su pljeskavice manje od palačinke. Nakon otprilike 5 minuta okrenite popečke pa ih stavite na papirnati ručnik. Poslužite s vrhnjem ili omiljenim umakom.

Savjet: Kako oblikovati smjesu u tavi možete provjeriti u videu.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju