Američki gulaš ima malo veze s klasičnim mađarskim gulašem. U njega idu mljeveno meso, makaroni, pa čak i umak od soje. Evo kako se priprema:

Sastojci:
900 grama mljevene junetine
1 l pilećeg temeljca
400 grama svježih rajčica
800 grama pelata iz konzerve
300 grama sušenih makarona
200 grama naribanog sira po želji
1 luk
3-4 češnja češnjaka
1 žlica maslinova ulja
2 čajne žličice soli
½ čajne žličice papra
2 čajne žličice slatke paprike u prahu
½ čajne žličice bosiljka u prahu
½ čajne žličice timijana u prahu
½ čajne žličice origana u prahu
½ čajne žličice peršina u prahu
1-2 lovorova lista
2 žlice umaka od soje
svježi peršin za ukrašavanje

Dobar gulaš kuha se satima Hrana i piće Jedini način za omekšavanje žilave junetine za gulaš

Priprema:
1. U velikom loncu te na malo maslinova ulja prepržite kockice luka, a potom dodajte mljevenu junetinu. Prijajte dok meso ne posmeđi, a iz lonca ispari sva tekućina.

2. Smjesu dobro posolite, poparite (dodajte i malo kajenskog papra ako imate) te ubacite sitno nasjeckan češnjak, slatku papriku u prahu, bosiljak, timijan, origano, peršin te lovorov list. Dobro promiješajte i kuhajte sve zajedno oko tri minute.

3. U meso dodajte pileći temeljac, svježu rajčicu i pelate iz konzerve koje ste isprali s otprilike 200 ml vode. Na kraju ubacite umak od soje.

4. Sve dobro promiješajte i pustite da tekućina zavrije. Potom smanjite temperaturu, poklopite lonac i pustite da se sve zajedno kuha oko pola sata.

5. Nakon pola sata lagano povisite temperaturu, ubacite makarone u “gulaš”, promiješajte i kuhajte još oko 10 do 15 minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha.

6. Na kraju kuhanja dodajte svježe nasjeckani peršin i naribani sir. Sve zajedno promiješajte i poslužite toplo. Dobar tek!

Kako chef John s YouTube kanala Food Wishes priprema američki gulaš, pogledajte u njegovu videu: