Domaći kruh nije tako teško napraviti kao što vam se čini. Ne morate ga čak ni mijesiti. Za pripremu će vam biti potrebna svega četiri sastojka: brašno, instant-kvasac, sol i voda. 
Najteži dio u cijelom postupku jest – čekanje da se tijesto digne, ali i da se kruh ohladi prije nego što ga možete narezati na kriške i uživati u okusu. 
Imajte na umu da će vam u pripremi ovog recepta biti potreban lonac od lijevanog željeza s poklopcem poput dutch ovena. 
Sastojci za kruh:
- 420 g pšeničnog brašna
 - 400 ml mlake vode
 - 2 čajne žličice morske soli
 - 2 čajne žličice instant-kvasca u prahu
 
Priprema kruha:
- Pomiješajte u velikoj zdjeli suhe sastojke: brašno, morsku sol i instant-kvasac.
 - Ulijte toplu vodu u brašno i kuhačom miješajte sastojke dok ih ne povežete. Tijesto će biti vrlo mokro i mlitavo.
 - Pokrijte tijesto pamučnom krpom i pustite ga da se diže oko dva sata.
 - Kada istekne to vrijeme, zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva zajedno s poklopljenom posudom od lijevanog željeza stavljenom unutra.
 - Pobrašnite veliki komad papira za pečenje i na njega prebacite dignuto tijesto. Oblikujte kuglu. Nožem zarežite gornji dio tijesta na nekoliko mjesta.
 - Stavite tijesto s papirom u zagrijanu posudu od lijevanog željeza i stavite peći u pećnicu poklopljeno 35 minuta.
 - Otklopite poklopac i pecite kruh još 10-ak minuta da korica dobije lijepu zlatnosmeđu boju.
 - Pustite da se kruh ohladi do kraja, odnosno barem 30 minuta prije nego što u njega zarežete. Napravite sendvič ili ga poslužite kao prilog jelu. Dobar tek!
 
 
    
        Četiri vrste kruha koje jedu najdugovječniji i najzdraviji ljudi na svijetu
        
                                                                                                
                
                    +0
                    
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            