Svinjski kotleti u gustom, tamnom i ljepljivom umaku punog okusa idealni su kakav krumpir ili pečeno povrće, a najbolje je od svega što vam za pripremu ne treba više od desetak minuta posla.

Sastojci za kotlete u tamnom umaku:

1/3 šalice smeđeg šećera
6 češnja češnjaka
1/4 šalice rižinog octa
2 žlice Worcestershirea
1 žlica sojinog umaka
1 žlica kečapa
1/2 žličice svježe mljevenog papra
2 žličice ljutog umaka (sriracha)
4 svinjska kotleta 

Priprema:

1. Pomiješajte smeđi šećer, usitnjeni češnjak, rižin ocat i Worcestershire. Dodajte i sojin umak te kečap, popaprite i dodajte srirachu.

2. Ulijte polovicu marinade u posudu za pečenje i položite svinjske kotlete. Prelijte preostalom marinadom, poklopite ili prekrijte folijom pa ostavite 1 do 2 sata u hladnjaku.

3. Izvadite kotlete na tanjur, a višak marinade vratite u posudu za pečenje.

4. Zagrijte ulje u tavi pa pecite kotlete sa svake strane oko 5 minuta pa ih izvadite na tanjur.

5. Ulijte marinadu u tavu pa kuhajte dok se tekućina ne reducira, 3 do 5 minuta. Vratite meso u tavu pa krčkajte 6 do 8 minuta. Ako imate termometar, provjerite temperaturu tako da ga stavite u najdeblji dio mesa. Pokaže li 63 stupnja Celzijusa, meso je gotovo. Poslužite s omiljenim prilogom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju