Shrobet Adas ili u prijevodu juha od leće tradicionalno je jelo Libanona. Riječ je gustoj juhi punoj bjelančevina koja izvrsno zasićuje, a priprema se od tek nekoliko jednostavnih sastojaka koje većina ima u svojoj smočnici.

Jede se tijekom cijele godine, a posebice je popularna u zimskim mjesecima. Juha se obično poslužuje uz malo peršina i jogurta.

Imajte na umu da je libanonska juha od leće vrlo gusta. Ako preferirate nešto bistrije juhe, tijekom kuhanja dodajte više temeljca nego što je naznačeno u receptu.

Veganska verzija umaka bolognese Hrana i piće Bolognese bez trunke mesa? Recept za prefini umak za tjesteninu bogat proteinima

Sastojci za juhu od leće:
450 g crvene leće
100 g riže
2 l povrtnog temeljca
2 mrkve
2 luka
1 limun
1 žlica kurkume u prahu
1 žlica kumina u prahu
sol i papar po želji
svježi peršin za ukras
jogurt po želji
biljno ulje za pirjanje

Juha od piva Hrana i piće Kremasta juha od piva: Recept za fino jelo na žlicu koji treba probati barem jednom u životu

Priprema:
1. Zagrijte ulje u većem loncu pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk. Pirjajte dok luk ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.

2. U lonac dodajte nasjeckane mrkve, rižu, leću, kurkumu i kumin u prahu. Sve dobro promiješajte.

3. Podlijte s povrtnim temeljcem i kuhajte sve zajedno oko 15 minuta dok se leća i riža termički ne obradi do kraja.

4. Na kraju kuhanja ubacite svježe iscijeđeni sok limuna. Posolite i popaprite po želji.

5. Štapnim mikserom izblendajte sastojke sve dok ne dobijete gustu juhu.

6. Poslužite sa svježim peršinom i malo jogurta. Dobar tek!

Pola kilograma za 10 kuna: Zaboravljeni izvor proteina koji smanjuje visoki kolesterol Jela s lećom - 4 Jela s lećom - 7 Jela s lećom - 1 +4 Jela s lećom - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju