Video jajeta iz woka koji je podijelio Sunnycusine na Tik Toku opasno se približava okrugloj brojci od 50 milijuna (49,9), a obožavatelje skuplja i na drugim platformama – primjerice Chefsword, koji ga je podijelio na Instagramu skupio je 170 tisuća pregleda.

U čemu je štos? Osim što je jednostavno za pripremu i izgleda efektno, jaje je i (provjereno) ukusno. Napraviti ga mogu i oni koji nisu vični ekshibicijama u kuhinji – jednostavnije je i od poširanja, a uz malo prakse dobit ćete grif za pravljenje skladnih paketića dostojnih Instagrama.

Da bi vam recept uspio, ključno je da imate tavu koja se ne lijepi. Wok ili manja tava pritom su idealan alat jer lakše možete dobiti simpatične, manje kockice – ali prolazi i veća tava. Razbijte žumanjak i bjelanjak u zasebne posudice ili šalice pa izlijte bjelanjak u tavu kao da radite palačinku. Kad se bjelanjak počne odvajati od tave, u sredinu „palačinke“ stavite žumanjak.

Preklopite rubove bjelanjka tako da dobijete kockicu pa je zatim okrenite i lagano zapecite. Želite li da bude hrskavije, na kraju dodajte malo ulja na jedan rub tave kako bi se zagrijalo pa zatim pustite da sklizne do jajeta.

Kockicu jajeta iskoristite za sendviče ili se samo prepustite točanju kruha u meku unutrašnjost. Ako ne volite tekući žumanjak – nema problema, samo ostavite jaje nešto dulje na tavi da se ispeče. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju