Varivo od slanutka i krumpira idealan je odabir za nutritivno bogati ručak kod kuće, ali i na poslu, a ovo fino jelo koje osobito prija kada dani postanu prohladni spremit ćete brzo i lako.
Varivo od slanutka i krumpira, osim dvije "naslovne" namirnice, sadrži klasičan set povrća i začina, luk, češnjak, peršin, papriku, rajčicu, koje vjerojatno i imate u smočnici, a udruženi u ovo okrepljujuće jelo na žlicu bit će vaš najbolji saveznik u jačanju imuniteta.
Na portalu www.krenizdravo.hr našli smo ovaj jednostavan recept za varivo od slanutka i krumpira koje preporučuje nutricionistica Zrinka Babić, a na istom mjestu možete pronaći i recepte za slična variva ali s više proteina, s tofuom ili piletinom.
Sastojci za varivo od slanutka i krumpira:
- 1 konzerva slanutka (240 g), ispranog i ocijeđenog
- 2 srednja krumpira, oguljena i narezana na kockice
- 1 crveni luk, sitno nasjeckan
- 2 režnja češnjaka, sitno sjeckana
- 2 mrkve, narezane na kolutove
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- 1 konzerva rajčice (240 g), nasjeckane
- 4 šalice (960 ml) povrtnog temeljca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 čajna žličica kumina
- 1/2 čajne žličice crvene paprike
- crni papar
- sol
- 1 žlica svježeg sjeckanog peršina
Priprema variva od slanutka i krumpira:
- Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk, a nakon nekoliko minuta dodajte češnjak, mrkvu, papriku te dinstajte još pet minuta.
- Potom dodajte slanutak, krumpir, povrtni temeljac i rajčicu te začine.
- Kada varivo zavrije, smanjite temperaturu i kuhajte ga oko 20 minuta.
- Prije posluživanja posipajte peršinom.
5 zlata vrijednih trikova: Kako napraviti savršene faširance? +0