Varivo od slanutka i krumpira idealan je odabir za nutritivno bogati ručak kod kuće, ali i na poslu, a ovo fino jelo koje osobito prija kada dani postanu prohladni spremit ćete brzo i lako.

Varivo od slanutka i krumpira, osim dvije "naslovne" namirnice, sadrži klasičan set povrća i začina, luk, češnjak, peršin, papriku, rajčicu, koje vjerojatno i imate u smočnici, a udruženi u ovo okrepljujuće jelo na žlicu bit će vaš najbolji saveznik u jačanju imuniteta.

Na portalu www.krenizdravo.hr našli smo ovaj jednostavan recept za varivo od slanutka i krumpira koje preporučuje nutricionistica Zrinka Babić, a na istom mjestu možete pronaći i recepte za slična variva ali s više proteina, s tofuom ili piletinom.

Sastojci za varivo od slanutka i krumpira:

  • 1 konzerva slanutka (240 g), ispranog i ocijeđenog
  • 2 srednja krumpira, oguljena i narezana na kockice
  • 1 crveni luk, sitno nasjeckan
  • 2 režnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 2 mrkve, narezane na kolutove
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 1 konzerva rajčice (240 g), nasjeckane
  • 4 šalice (960 ml) povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica kumina
  • 1/2 čajne žličice crvene paprike
  • crni papar
  • sol
  • 1 žlica svježeg sjeckanog peršina

Priprema variva od slanutka i krumpira:

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk, a nakon nekoliko minuta dodajte češnjak, mrkvu, papriku te dinstajte još pet minuta.
  2. Potom dodajte slanutak, krumpir, povrtni temeljac i rajčicu te začine.
  3. Kada varivo zavrije, smanjite temperaturu i kuhajte ga oko 20 minuta.
  4. Prije posluživanja posipajte peršinom.

5 zlata vrijednih trikova: Kako napraviti savršene faširance? Faširanci Danske polpete Polpete od tikvica +0 Faširanci

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju