Crveni kupus odličan je na salatu i kao dodatak raznima jelima, a baš kao i njegov bijeli rođak, stvoren je za dinstanje i sjajan je prilog težim, zimskim jelima, pečenjima i naravno – pečenicama.
Na portalu krenizdravo.hr pronašli smo nekoliko odličnih recepata za priloge s dinstanim crvenim kupusom, od najjednostavnijeg, samog, do recepata sa zanimljivim dodacima, poput jabuka ili grožđica.
S vama dijelimo recept za dinstani crveni kupus s krumpirom nutricionistice Zrinke Babić, koja ovaj "klasični" prilog preporučuje za nedjeljni ručak.
Dinstani crveni kupus s krumpirom - sastojci:
- 500 g crvenog kupusa
- 3 krumpira
- 1 crveni luk
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 čajna žličica šećera
- 100 ml vode
- crni papar
- sol
- prstohvat kima
Dinstani crveni kupus s krumpirom - priprema:
- Crveni kupus izrežite na trakice, a krumpir na kockice.
- Crveni luk nasjeckajte, potom ga dinstajte nekoliko minuta na maslinovom ulju.
- Dodajte trakice kupusa, šećer i jabučni ocat.
- Zatim, dodajte vodu i kockice krumpira, začine i poklopite.
- Pustite da se kuha između 30 i 40 minuta dok krumpir ne omekša, a po potrebi dodajte još vode.
Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Bez puno posuđa i muke: 7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna gotovih za 20 minuta