Blogerica Frana Omelić s YouTube kanala SOS Kuhinja/Kitchen pokazala je kako se priprema krumpiruša u tavi na štednjaku.

Uzmite već gotove kore za pite i savijače i znatno ubrzajte cijeli proces izrade tog slasnog jela.

Sastojci za brzu krumpirušu:
7 svježih listova za pite i savijače
125 ml biljnog ulja za premazivanje
250 ml mineralne vode za premazivanje

Za nadjev:

400 grama krumpira
120 grama luka
1 čajna žličica soli
½ čajne žličice papra
1 žlica biljnog ulja

Priprema:

1. Ogulite krumpir i naribajte ga. Naribajte i očišćeni luk, posolite, popaprite, dodajte ulje i sve dobro promiješajte. Dobili ste nadjev za krumpirušu.

2. Natrgajte pet listova za pite i savijače na manje dijelove.

3. Uljem premažite dno tave, te preko nje stavite dva cijela lista za pite i savijače. Neka se listovi preklapaju na sredini te prelaze preko rubova tave.

4. Uljem premažite i dno kora pa preko njih stavite nešto natrganih listova, malo biljnog ulja i dvije žlice mineralne vode.

5. Preko natrganih listova stavite dvije do tri žlice nadjeva. Ponavljajte isti postupak dok ne potrošite sav nadjev i tijesto.

6. Cijele listove koje vire preko ruba tave na kraju presavijte i dobro namažite uljem i preostalom mineralnom vodom. Prekrijte tavu folijom i pustite da nepečena krumpiruša odstoji tako oko 10 minuta.

7. Stavite tavu na laganu temperaturu, poklopite je i pecite oko 25 do 30 minuta.

8. Po isteku tog vremena okrenite krumpirušu, ponovo poklopite tavu i pecite još 25 do 30 minuta.

9. Poslužite toplo. Dobar tek!

Cijeli proces izrade brze krumpiruše u tavi pogledajte na YouTube kanalu SOS Kuhinja/Kitchen.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju