Galerija Nemoguća torta - 2 0 Nemoguća torta - 1 0 Nemoguća torta - 3 0 Nemoguća torta - 4 0

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Čokoladni flan, pastel imposible, čarobna ili nemoguća torta neki su od naziva pod kojima ćete pronaći popularnu meksičku tortu koja se sastoji od čokoladnog biskvita, kreme od jaja i vanilije te karamela. Svoj naziv duguje tome što prilikom ulijevanja bijele i čokoladne smjese slojevi "čarobno" zamijene mjesta.

Budući da je teža, smjesa za čokoladni biskvit pada na dno posude, a smjesa za flan je zamijeni. Meksička nemoguća torta najčešće se radi u kalupu za kuglof, ali možete isprobati i klasičnu inačicu. U nastavku možete pronaći jedan od najjednostavnijih recepata koji ne koristi sastojke kao što su evaporirano ili kondenzirano mlijeko, kao ni meksički umak od karamele – cajetu. Meksičku tortu voli cijeli svijet zbog savršene kombinacije okusa i tekstura, a ako je još niste probali, to ćete najlakše provjeriti tako da pripremite sastojke i krenete s miksanjem.

Torta od čokolade i karamele - sastojci:

Karamel

  • 150 g šećera

Flan:

  • 8 jaja
  • 100 g šećera
  • 10 ml ekstrakta vanilije
  • 900 ml mlijeka

Čokoladni biskvit:

  • 2 jaja
  • 125 g šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 5 ml ekstrakta vanilije
  • 15 g kakaa
  • 160 g brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • prstohvat soli

Torta od čokolade i karamele - priprema:

  1. U tavi zagrijte šećer pa kuhajte na umjerenoj vatri dok se ne otopi.
  2. Pripremite posudu za pečenje dimenzija 20 x 30 cm pa ulijte unutra karamel i rasporedite ga na dno kuhačom.
  3. Za flan izmiksajte osam jaja sa šećerom pa miksajući dodavajte vaniliju i mlijeko dok ne dobijete blijedu pjenastu smjesu.
  4. Za čokoladni biskvit izmiksajte dva jaja sa šećerom pa miksajte dok se ne udvostruči volumen. Miksajući ulijte mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije. U smjesu prosijte kakao, brašno, prašak za pecivo i sol pa miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. U posudu s karamelom ulijte smjesu za flan pa zatim i čokoladnu smjesu.
  6. Posudu stavite u veliki lim za pečenje, a u njega ulijte oko 2,5 cm vruće vode.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
  8. Ostavite da se ohladi. Obrežite rubove nožem i poklopite posudu većim pladnjem pa preokrenite kolač. Pripremu pogledajte i u videu.