• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kuhamo s podravkom

Punjene gljive portobello: Recept hrvatske glumice za brzi obrok bez glutena

Glumica Lana Barić donijela nam je recept s mesnatim gljivama portobello savršenima za punjenje i jelo koje je samo sebi obrok.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 16.11.2022 09:07 komentari
viber Created with Sketch.
Lana Barić: Punjene portabello gljive - 9
Lana Barić: Punjene portabello gljive - 9 (Foto:Punkufer)

Galerija Lana Barić: Punjene portabello gljive - 5 10 Lana Barić: Punjene portabello gljive - 6 10 Lana Barić: Punjene portabello gljive - 8 10 Lana Barić: Punjene portabello gljive - 9 10

U trendu Sanski Most Impresivna okolica Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka Turkana - 3 Turkana Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi Kolač od mrkve Jednostavno Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja

''Ljudi se obično dijele na one koji stvarno ne jedu gljive i skidaju ih s pizze i one koji ih vole. Stvarno volim sve vrste gljiva i htjela sam da ovaj recept nije nužno baziran na mesu i da je vrlo jednostavan i ukusan'', rekla je Lana, koja voli eksperimentirati u kuhinji, pa makar nekad ''eksperiment'' ne uspije, i dodala kako u njezinu domu kuhati voli i njezina četrnaestogodišnja kći.

Dominacija žena osjeti se i u filmovima u kojima Lana glumi, kao što su ''Tereza 37'' i njezin posljednji kratkometražni, ''Snjeguljica'', u kojem glavna protagonistica odlazi iz urbane sredine u onu ruralnu i tamo vozi ralicu. Lani je bitno glumiti u filmovima s neobičnim i ponekad ne tako ugodnim scenarijima koji imaju velik značaj za položaj žene u društvu ili njezin napredak.

Lana Barić: Punjene portabello gljive - 7 Lana Barić: Punjene portabello gljive - 7 (Foto: Punkufer)

Sa svojim poslom putovala je na mnoga mjesta i uvijek joj je drago vani vidjeti dašak nečeg ''domaćeg''.

''Kako puno putujem, stvarno, u koji god dućan vani uđem, nađem Vegetu i uvijek je kupim iako je mogu kupiti doma, ali mi je nekako zanimljivo i uvijek se fotkam s Vegetom gdje god da jesam'', rekla je Lana Barić, koju uz Podravku vežu i mnoge reklame koje je za nju snimila. U jednima glumi lukavu mladu mamu koja je došla na ideju da iskoristi Podravkine proizvode kao svoju domaću zimnicu – ''zimnicu s kojom si uvijek na sigurnom'', dok u drugima Lana ima ''dobar izgovor koji zlata vrijedi'' i promovira razne omiljene Podravkine brendove i proizvode Čokolino Fit, Passata istarsku rajčicu, Podravka bogatu juhu s 5 žitarica i Zlato polje valjane široke rezance.

''Divno nam je bilo. Dalibor Matanić, koji većinom režira reklame za Podravku, uvijek napravi dobru atmosferu na setu, tako da nam je bilo fenomenalno snimati i ove'', kaže Lana Barić, koja glumi u stalnom postavu HNK-a, ali se u svojoj filmskoj karijeri okušala i kao scenaristica i redateljica.

Lana Barić: Punjene portabello gljive - 8 Lana Barić: Punjene portabello gljive - 8 (Foto: Punkufer)

U svojoj prehrani pak, kaže, minimalizirala je u posljednjih nekoliko godina gluten i ugljikohidrate jer je primijetila da su s godinama došle i promjene u kilaži.
''Počela sam aktivnije vježbati, shvatila sam da dolazi to vrijeme perimenopauze, menopauze, da se mijenjaju stvari, a da te nitko na njih nije upozorio. Izbacila sam te neke stvari jer se tako bolje osjećam. To je moj izbor, nemam ceklijakiju'', objasnila je Lana.

Želite li isprobati ovaj lagani i jednostavni ručak ili večeru po prijedlogu Lane Barić, koji je skuhao Podravkin chef Mišel Tokić u emisiji ''Kuhamo s Podravkom'', donosimo vam recept u cijelosti.

Lana Barić: Punjene portabello gljive - 15 Lana Barić: Punjene portabello gljive - 15 (Foto: Punkufer)

PUNJENE PORTOBELLO GLJIVE
(za 2 osobe)

  • 4 velike gljive portobello
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 mlada luka
  • 40 g Podravka Pancete
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica Vegete Bio
  • Vegeta Maestro Crni papar
  • Vegeta Maestro Morska sol
  • 250 g ricotta sira
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • 1 tikvica

Priprema:

  1. Pažljivo četkicom za povrće ili krpom nježno očistite svu prljavštinu s gljiva. Nemojte ih prati jer će se napiti vode.
  2. Peteljke uklonite, a zatim prednji i stražnji dio svake gljive premažite dvjema žličicama maslinova ulja. Gljive stavite na pripremljeni lim za pečenje i lagano ih posolite.
  3. Peteljke očistite i narežite.
  4. Na dvije žlice zagrijanog maslinova ulja stavite narezani mladi luk i narezanu pancetu. Kratko popecite uz miješanje, dodajte peteljke gljiva, nasjeckani češnjak i kratko pirjajte.
  5. Pospite Vegetom BIO i popaprite. Zatim maknite s vatre, dodajte krem sir i izmiješajte.
  6. Smjesom nadjenite gljive, a po vrhu pospite naribani parmezan.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  8. Za to vrijeme na nauljenoj tavi popecite ploške tikvica.
  9. Tople punjene gljive poslužite ukrašene ploškama tikvica.

Savjet: Umjesto ricotte i parmezana možete upotrijebiti smjesu od raznih sireva (koje imate u hladnjaku) i začiniti sve Vegeta Maestro mljevenim chilijem.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

  • #kuhamo s podravkom
  • #portobello gljive
  • #gljive
  • #punjene gljive
  • #Lana Barić
  • #podravka
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pileće mesne okruglice iz pećnice: Sočne, meke i prelivene božanstvenim umakom
Za 40 minuta
Pileće mesne okruglice iz pećnice: Sočne, meke i prelivene božanstvenim umakom
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Kako napraviti najbolji prženi luk?
Lagani, hrskavi i vrući
Iznenađujući sastojak za savršene kolutiće prženog luka koji nisu "puni ulja"
Kuća za odmor Perunika, Novalja, Pag, Airbnb
64 eura na noć
Kuća pored mora na otoku Pagu idealan je izbor za punjenje baterija i dubinski odmor
Vegetarijanska pizzerija u Zagrebu Plantea, Buzin
"Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"
Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili
Slava umjetnosti: Franc Jozef svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Prije 130 godina
Slava umjetnosti: Na današnji dan Franc Jozef je svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Otkriveni rezultati DNK analize žene koja tvrdi da je Madeleine McCann
Progonila roditelje
Nastavak suđenja ženi koja tvrdi da je Madeleine McCann, policajac o DNK analizi: "Imamo nedvojbene dokaze"
Strava u Njemačkoj: Šetači u šumi pronašli tijelo, vjeruju da je to dječak koji je nestao
strava u njemačkoj
Fabian (8) je nestao u petak, a sada su šetači u šumi pronašli tijelo djeteta
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Zaručila se Melina Džinović
godinu dana nakon razvoda
Zaručila se bivša supruga Harisa Džinovića! U bračnu luku uplovit će sa starijim milijunašem
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Stalno vam je hladno? Možda ne unosite dovoljno ovih 5 vitamina i minerala | Kreni zdravo!
Možete ih nadoknaditi prehranom
Stalno vam je hladno? Možda ne unosite dovoljno ovih 5 vitamina i minerala
zabava
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
Genijalno!
Nadmudrio nepristojnog medvjeda, njegovo rješenje oduševilo internet
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Živa istina
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
Što kažete?
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
tech
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
provedena velika analiza
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
sport
Obala Bjelokosti na nevjerojatan način izborila Svjetsko prvenstvo: Ovo svijet ne pamti!
Strašno
Obala Bjelokosti na nevjerojatan način izborila Svjetsko prvenstvo: Ovo svijet ne pamti!
Noćna mora bez kraja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Nevjerojatno
Noćna mora se nastavlja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Hrvatska protiv Brazila i Kolumbije uoči SP 2026.
Finale prije finala
Bombastična vijest: Evo protiv koga će Hrvatska igrati uoči Mundijala
tv
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
KUMOVI
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
putovanja
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
novac
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
lifestyle
Street style: Smeđa boja na zagrebačkoj špici
HIT SEZONE
15 Zagrepčanki odobrilo najveći jesenski trend, sviđa li se vama?
Breakup bob: Novi trend koji će se svidjeti mnogim ženama
Breakup bob
Jeste li znali da je ovo najčešća frizura nakon prekida veze? Mnogima će se svidjeti ovaj trend
Adriana Ćaleta-Car u puloveru kratkih rukava i suknji s naborom
Šik izdanje
Adriana Ćaleta-Car u puloveru koji je nekim ženama nepraktičan i suknji koja će se svidjeti mnogima
sve
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Zaručila se Melina Džinović
godinu dana nakon razvoda
Zaručila se bivša supruga Harisa Džinovića! U bračnu luku uplovit će sa starijim milijunašem
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
Gulaš od gljiva
Božanstveni okus

Recept za fantastičan gulaš od gljiva u kojem nećete ni primijetiti da nema mesa

Važno je da uzmete dovoljno vremena za pripremu i pustite da se okusi sastojaka prožmu. Nemojte brzati termičku obradu – krčkajte sastojke na laganoj do srednje jakoj vatri oko sat vremena. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće
    Može i bez mesa

    "Odlične za mariniranje i pečenje": Portobello gljive s kojima su se mnogi kandidati MasterChefa susreli prvi put

  • Vrganj Zanimljivosti
    Juhe, rižoti...

    Bogata jesen u Lijepoj Našoj: Kamo u berbu kestena i gljiva?

  • Gulaš od gljiva Hrana i piće
    Božanstveni okus

    Recept za fantastičan gulaš od gljiva u kojem nećete ni primijetiti da nema mesa

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close